Acasă Interviu Interviu cu MARIUS ALIMAN – ofițer de marină și viitor primar al...

Interviu cu MARIUS ALIMAN – ofițer de marină și viitor primar al comunei DEVESELU

1226

În competiția electorală pentru Primăria Deveselu, din partea Partidului Social Democrat, vine cu un suflu nou și cu nostalgia unui nume de succes în administrația de aici, Marius Aliman. Nu, nu este o coincidență de nume, Marius Aliman este fiul celui care în urmă cu ani, din poziția de primar, a arătat că la Deveselu se poate. Despărțirea tragică de tatăl său îl îndeamnă pe tânăr să rămână acasă, în Deveselu, și să continue proiectele abandonate când Ion Aliman a trecut în neființă.

Ziarul de Olt vă prezintă, în continuare, sunt forma unui interviu, un dialog cu Marius Aliman. Cel care convinge majoritatea din Deveselu să-l susțină în demersul său.

1. În competiție pentru Primăria Deveselu. Cu ce gânduri?
Sunt o persoană competitivă. Realitatea în care trăim este înțesată cu ganduri de tipul: nu se poate, nu merge, nu există și asa mai departe, pierzându-se din vedere realitatea obiectivă și multitudinea de perspective din care poate fi privită orice situație sau stare de fapt. Există multe persoane care pot schimba aceste gânduri. Fără lipsă de modestie, pot spune cu tărie, că sunt una dintre ele. Cu siguranță am multe de învățat. Sunt onorat, însă că pot să învăț lucruri care vor construi, vor dezvolta și vor bucura o întreagă localitate.

2. Cine este Marius Aliman?
Iulian Marius ALIMAN este un tânăr căruia îi place în permanență să evolueze, să citească mult, să devină copil în prezența fiicelor sale, să SIMTĂ frumosul din jurul său, să COMUNICE eficient, să ASCULTE activ, să ZÂMBEASCĂ și să OFERE siguranță. Sunt ofițer de marină, căpitan șef de port la Autoritatea Navală Română. În acest sens, am studiat la Geronav Galați. Am absolvit cursurile Facultății de Științe Economice și ale Facultății de Drept, din cadrul Universităii din Craiova și un Master în Științe Penale și Criminalistică la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

3. Dintre atâtea și atâtea…Care este cel mai prețios sfat pe care l-ați primit de la tatăl dvs.?
Cel mai pretios…..mi-e greu….tatăl meu este un exemplu pentru mine. Spun este, pentru nu a plecat niciodată de lângă mine. Cred că unul dintre cele mai prețioase sfaturi ar fi acela că pentru realizarea unui vis, este foarte important să vizualizăm destinaţia și cu siguranță visul este ca și împlinit. Sfatul acesta este valabil în orice domeniu, în orice proiect dorit a fi realizat. Este plăcut să simți în avans bucuria realizărilor viitoare, convins fiind că ai capacitatea și puterea de a le îndeplini. Ne dă și mai multă încredere, speranță și ne motivează ca visul să devină realitate, să fie palpabil.

4. Deveselu, o localitate încremenită în timp de câțiva ani. Cine a blocat dezvoltarea localității?
Cu siguranță că se cunoaște răspunsul la această întrebare. Pentru a face lucruri durabile, trebuie să ai capacitatea de a fi bun negociator, să ai viziune, să fii pro activ, să primeze bunul simt, să ai preocupări sănătoase, să nu-ți jignești sau blamezi semenii, doar pentru că nu sunt de aceeași părere cu tine. Nu aș dori să dezvolt. Consider că locuitorii comunei, vor taxa cum știu dumnealor mai bine, persoana care, în anii anteriori, a blocat dezvoltarea acestei localități și care consideră în continuare că, prin minciună mai poate să obțină ceva. Mă opresc aici!

5. Care sunt principalele proiecte pe care le susțineți pentru dezvoltarea localității?
Cel mai important proiect este realizarea sistemului de distribuție gaze naturale, proiect pe care tatăl meu l-a demarat cu ani în urmă. Sunt multe proiecte pe care le-am gândit, cum ar fi: construirea unui centru de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, dotarea Unității sanitare și asigurarea functionalității acestei investiții, continuarea modernizării prin asfaltare a tuturor străzilor rămase neasfaltate, continuarea modernizării și extinderii sistemului de alimentare cu apă și canalizare a comunei, continuarea lucrărilor de intervenții pentru remedierea tuturor problemelor constatate, finalizarea investiției Sală de sport și dotarea acesteia cu echipamente specifice de ultimă generație, reabilitarea termică a blocurilor din satul Deveselu și Cartierul Aviatorilor, continuarea și finalizarea proiectului de supraveghere video a localității, digitalizarea primăriei, colectarea selectivă a deșeurilor, continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Căminelor culturale, reabilitarea locurilor de joacă și extinderea acestora, reabilitarea, extinderea și modernizarea spatiilor verzi, reabilitarea și modernizarea terenurilor de sport, accesarea de fonduri nerambursabile pentru construirea de locuințe pentru tineri, pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru instituțiile publice, crearea de servicii pentru dezvoltarea emoţională şi socială a copilului, înființarea unei creșe pentru ajutorarea tinerelor familii, fără posibilitatea îngrijirii copilului în timpul cât aceștia sunt la serviciu, înființarea unor puncte de colectare de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte tip: „O noua viață” și lista continuă…. Am o credință: tinerețea mea, este forța mea!

6. Magistrala de gaze care vine de la Caracal și merge spre Studina, Grădinile și Brastavățu traversează Deveselu. Nu este frustrant?
Sigur că este. Dacă tatăl meu ar mai fi trăit, o astfel de magistrală deservea cu siguranță mai întâi Deveselu cu satele aparținătoare și Cartierul Aviatorilor. Era marele său vis! Este o mare mâhnire pentru toți ce……că proiectul său nu a putut fi continuat. A fost realizat studiul de fezabilitate, documentațiile aferente, însă totul a fost abandonat. Pasului imens făcut înainte pentru realizarea acestei investiții, i-au fost practic amputate picioarele.

7. Cum vedeți colaborarea dvs., ca viitor primar, cu instituția Consiliului Județean Olt?
Cu siguranță și din partea mea și din partea domniilor lor, există dorința de colaborare eficiență. Avem puncte comune în ceea ce priveste dezvoltarea comunitară, în general. Sunt absolut convins că nu vor fi probleme, întrucât viitorul prosper al locuitorilor județului Olt și implicit al comunei noastre, este un punct comun al ambelor părți.

8. Atragerea tinerilor în comună, un pariu pe care primarul Marius Aliman îl poate câștiga?
Cu siguranță. Tinerii sunt cei care ne asigura viitorul, fără ei nu se poate!
Tinerii au idei așa de frumoase, au viziune și putere. Trebuie doar să fie stimulați să o facă, să fie înțeleși, ascultați și încurajați. Doresc să se întoarcă definitivă acasă, tinerii plecați în străinătate, iar experiența acumulată acolo, să o pună în practică acasă dezvoltându-și aici, de ce nu, propria afacere.

9. De unde credeți că vine nemulțumirea majorității locuitorilor din Deveselu față de actuala conducere a primăriei?
Nemulțunirea majorității locuitorilor, vine din faptul că au văzut prin acțiunile actualului conducător al primăriei, regresul localității. Vine de asemenea și din lipsa de comunicare, din dezinteresul afișat de acesta. Prin adresarea de injurii, denigrare, umilință, minciună, amenințare, a reușit șă intimideze o mare parte din comunitate. Frica nu trebuie să facă parte din normalitate. Nimeni nu este obligat să facă ceva din ceea ce nu crede!

10. Puteți să învățați să spuneți „nu se poate” sau vă va fi mai ușor să amânați un răspuns la rezolvarea unei probleme fără ieșire atunci când vine cineva la dvs.?
Nu, n-am sa spun niciodată „nu se poate”. Întotdeauna am sa fac tot ce voi putea eu „să se poată” și nici nu voi amâna niciun răspuns, nu-mi stă în caracter! Eu nu mă ascund după copac, nu pot. Vor fi situații la care eu nu voi fi pe moment pregătit de răspuns, dar cu siguranță echipa mea mă va ajuta să nu amân răspunsul așteptat.

11. Care sunt punctele de sprijin ale omului Marius Aliman?
Fie că vorbim despre relații personale, profesionale sau sociale, acestea joacă un rol esențial ca puncte de sprijin pentru oricine. Nici eu nu fac excepție de la regulă. Copiii mei reprezintă temelia mea. Familia, partenerii, prietenii apropiați, colegii, colaboratorii, cu toții au partea lor în stâlpul meu de rezistență. Întotdeauna, am găsit undeva persoana potrivită. Eu nu duc lipsă de sprijin pentru că știu la rândul meu să ofer sprijin, cu generozitate.

12. Să se teamă cineva din Primăria Deveselu de Marius Aliman?
Cu siguranță NU. Nu vin să fac rău nimănui. Echipa se poate dezvolta, echipa se mulează dupa conducător. Un conducător puternic, va avea o echipa puternică și invers. Nu, nu am de gând să fac rău niciunui angajat. Îmi doresc doar să evolueze profesional așa încât venim în sprijinul fiecărui locuitor al comunei.

13. Credeți în Dumnezeu?
DA. Fără Dumnezeu nu exista viață. Fără credință în Dumnezeu am fi goi de sentimente. Dumnezeu este iubire!

14. Ce mesaj transmiteți locuitorilor din Deveselu acum înainte de începerea campaniei electorale?
Să fie convinși că încrederea dumnealor în mine, mă onorează, mă motivează și mă obligă să le ofer o viață mai bună. Este foarte important să menținem o atitudine pozitivă și să fim deschiși și transparenți în comunicarea noastră pentru a ne dezvolta încrederea în relațiile noastre. Le mulțumesc din suflet pentru susținere și-i asigur de întreagul meu respect și aleasa mea considerație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.