Acasă Economic Randament record de 17,9% pentru Pilonul II de pensii private în 2023

Randament record de 17,9% pentru Pilonul II de pensii private în 2023

37
Sursă foto: https://brasovstiri.ro/

Randament record de 17,9% pentru Pilonul II de pensii private în anul 2023. Pentru cei peste 8,1 milioane de români care contribuie la sistemul de pensii private, înseamnă că banii puși deoparte le-au adus deja un câștig de care se vor bucura după retragerea din activitate. De asemenea, de la 1 ianuarie 2024, s-a majorat contribuția pentru Pilonul II, de la 3,75% la 4,75%.

„Fondurile care administrează pensiile din Pilonul II au înregistrat în anul 2023 un randament record de 17,9%, cu mult peste rata inflației. Pentru cei 8,1 milioane de români care contribuie la sistemul de pensii administrate privat, înseamnă că banii puși deoparte le-au adus deja un câștig de care se vor bucura după retragerea din activitate. Acest randament-record este a doua veste bună, după majorarea contribuției pentru Pilonul II, de la 3,75% la 4,75%, de la 1 ianuarie 2024.
PNL este un susținător atât al Pilonului II, cât și al Pilonului III de pensii, acestea fiind alternativele pe care oamenii aflați azi în activitate le au la dispoziție pentru a-și asigura un venit suplimentar la pensie. Conducerea partidului a anunțat în coaliție că restrângerea și suprimarea Pilonului II de pensii sunt linii roșii peste care PNL nu poate trece. Suntem hotărâți să susținem dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent și vom continua să fim garanți ai acestui principiu, prin susținerea necondiționată a dezvoltării Pilonului II”
, se arată în postarea PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.