Acasă Actualitate Guvernul României soluție evazivă pentru TMK!

Guvernul României soluție evazivă pentru TMK!

345
       Pe fondul sancțiunilor aplicate la nivel european, asupra companiilor unde există interes financiar al unor persoane apropiate de puterea de la Moscova, în contextul invaziei militare a Rusiei în Ucraina, TMK Artrom, prin fabricile de produse de la Reșița și Slatina, a intrat pe lista vizata…
O situație economică incertă, datorată unor poziții ale statului român prin ANAF, a determinat o serie de acțiuni revendicative din partea sindicatelor companiei, atât la Reșița, cât și în Slatina. Solicitarea principală, menținerea piețelor de desfacere și, implicit, păstrarea locurilor de muncă: aproximativ 2.500 în cele două locații.
În sensul celor de mai sus, joi – 7 aprilie 2022, a avut loc o întâlnire a unor reprezentanți din cancelaria premierului, a celor din ANAF, cu lideri de sindicat de la TMK Artrom de pe cele două platforme. Răspunsul guvernului, evaziv pentru a nu fi negativ la solicitări… A răspunde pozitiv e aaproape imposibil, indiferent de cât de mare ar fi presiunea socială.

Iată rezumatul discuției, așa cum este prezentat pe site-ul Guvernului României:
«La Palatul Victoria a avut loc astăzi o întâlnire a reprezentanților Cancelariei Prim-ministrului și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu cei ai mișcării sindicale TMK Artrom din Reșița și Slatina.
Cu această ocazie, a fost analizat impactul sancțiunilor dispuse la nivel european asupra activității combinatelor la care lucrează angajații din cele două orașe, fiind discutate soluții pe termen scurt și mediu, pentru protejarea locurilor de muncă.
Reprezentanții sindicatelor au solicitat derogări pentru efectuarea de exporturi către SUA și Canada precum și livrări pe piața internă.
Alături de măsurile de deblocare a plății salariilor, a fost solicitată și menționarea altor drepturi asimilate celor salariale, conform contractelor colective de muncă, precum plata tichetelor de masă.
Autoritățile vor analiza solicitările transmise, urmând să elaboreze, în acest sens, un plan de monitorizare a fluxurilor financiare, pentru respectarea cadrului normativ european».
     N.A.
O parte din piețele unde ajung produsele finale ale TMK sunt chiar în Statele Unite ale Americii! Un stat declarat fățiș împotriva războiului declanșat pe teritoriul Ucrainei de Rusia. Clasa muncitoare din companie ar trebui să știe că e imposibil ca la nivelul guvernului să poată fi găsită o soluție de deblocare a piețelor externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.