Acasă Actualitate Siminica Mirea: Protejarea familiilor prin extinderea schemei de limitare a adaosurilor comerciale...

Siminica Mirea: Protejarea familiilor prin extinderea schemei de limitare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază, o prioritate pentru PSD

22

Senatorul de Olt, Siminica Mirea susține protejarea familiilor prin extinderea schemei de limitare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Măsura, valabilă până la 31 ianuarie, a ținut sub control creșterea excesivă a prețurilor la 21 de categorii esențiale de produse alimentare. Așadar, PSD susține continuarea schemei de limitare și extinderea ei pentru a asigura stabilitatea financiară și accesul la alimente esențiale pentru toți cetățenii.

„Protejarea familiilor cu venituri mici și menținerea stabilității economice sunt priorități-cheie pentru noi, social-democrații, prin extinderea schemei de limitare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Actuala măsură, valabilă până la 31 ianuarie, a avut un impact pozitiv în controlul creșterii excesive a prețurilor la 21 de categorii esențiale de produse alimentare.
Continuarea acestei scheme nu aduce beneficii doar celor cu venituri mici, ci și celor cu credite bancare, oferind protecție împotriva creșterilor bruște. Stabilitatea prețurilor la alimente contribuie la un mediu economic predictibil și sprijină activitățile economice în ansamblu, consolidând tendința de reducere a inflației începută în 2023.
Observăm că unii critici ai măsurii par acum să recunoască beneficiile sale și să fie preocupați de posibilitatea încetării aplicării acesteia. Este esențial să se înțeleagă că limitarea adaosurilor comerciale nu înseamnă înghețarea prețurilor, ci stoparea comportamentului speculativ al comercianților, fără a afecta producătorii autohtoni.
Prin urmare, Partidul Social Democrat sprijină FERM continuarea acestei scheme și extinderea ei pentru a asigura stabilitatea financiară și accesul la alimente esențiale pentru toți cetățenii. Este un pas esențial în direcția consolidării bunei funcționări a pieței și protejării intereselor economice ale comunității noastre”
, se arată în postarea senatorului, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.