Acasă Actualitate Pentru siguranța cetățenilor. Jandarmii, la datorie

Pentru siguranța cetățenilor. Jandarmii, la datorie

22

În weekendul trecut, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică în spațiul public, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au asigurat ordinea publică în perioada 01-03 iulie a.c., cu ocazia desfăşurării manifestărilor cultural – artistice, la care a fost preconizată participarea unui număr semnificativ de persoane, respectiv la evenimentul organizat cu prilejul zilelor dedicate Municipiului Slatina, dar și la evenimentele din întreaga zonă de responsabilitate.
În această perioadă, atunci când au fost constatate abateri de la normele legale, jandarmii au intervenit cu operativitate, astfel, au fost aplicate 16 amenzi contravenționale în valoare de 4900 lei și 5 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 – pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Desemenea, jandarmii olteni în cooperare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și lucrătorii din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, au fost prezenți în mijlocul evenimentelor cultural-artistice din weekend-ul ce tocmai a trecut, pentru desfășurarea unor campanii de prevenire a consumului de droguri.”, se arată în comnciatul de presă.

Activitățile au constat în:
-consecințele juridice ale faptelor de încălcare a normelor legale săvârșite pe timpul adunărilor publice;
– creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare în vederea preîntâmpinării portului de obiecte periculoase și a consumului de substanțe interzise (droguri, substanțe etnobotanice, alcool, tutun etc.), cu ocazia participării la adunări/manifestări publice;
– adoptarea unui stil de viață sănătos, ca alternativă la consumul de droguri;
– sensibilizarea cu privire la aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului și dependenței de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.