Acasă Interviu «Întotdeauna mi-a plăcut să mă implic în viața comunității, fiind un bun...

«Întotdeauna mi-a plăcut să mă implic în viața comunității, fiind un bun creștin, iubitor de țară și tradiții»

625
Interviu cu LAURENŢIU ŞTEFAN BONDRESCU, secretarul general al Partidului Ecologist Român
         Societatea politică românească trebuie să iasă din paradigma ce definește un partid mare pe stânga, altul întocmai dimensionat, pe dreapta! În acest context trebuie înțeles că un spectru larg, din punct de vedere al ideologiilor, este necesar și folositor poporului român. Mișcarea ecologistă, la nivel european, are o tradiție vastă, îndeosebi în țări cu democrații consolidate. În România, Partidul Ecologist Român este provocarea făcută de echipa de acolo cetățeanului dornic să caute și să găsească și altceva decât tradiționalismul care a promis, dar a uitat să facă…
În cele ce urmează, Ziarul de Olt vă propune un interviu de colecție cu Laurențiu Ștefan Bondrescu, cel care în urma Congresului Partidului Ecologist Român din luna martie 2022, a fost ales în funcția de secretar general al partidului. Un oltean din Caracal, corect instruit, încrezător în România curată. Iar curățenia, în politică, poate fi alternativa ecologistă… Haideți să îl cunoaștem mai bine pe fiul celui mai iubit primar din Olt, Aurel Bondrescu, iar asta nu o spunem noi, ci rezultatele electorale.
– Pentru prima dată în dialog cu Ziarul de Olt. Cine este Laurenţiu Ștefan Bondrescu?
– Laurențiu Bondrescu este în primul rând un om din popor, un tânăr simplu, născut la Dobrun – județul Olt, care a terminat liceul la Caracal și facultatea la Craiova. Din luna martie a acestui an mă bucur să fiu și secretarul general al Partidului Ecologist Român.
– De la Caracal la Bucureşti, un drum fără întoarcere?
– Când am fost numit și am deținut funcții la nivel central, întotdeauna mi-a plăcut să mă implic în viața comunității, fiind un bun creștin, iubitor de țară și tradiții. Mă regăsesc în tot ceea ce fac și mereu am avut țeluri înalte! Unul dintre ele este să mă ridic la nivelul realizărilor tatălui meu, care este primar la al 8-ulea mandat, iar asta mă obligă să fiu la fel de bun și să încerc chiar să îl depășesc.
– Aţi decis să vă implicaţi în viaţa publică în cadrul Partidului Ecologist Român. De ce acolo şi nu în altă parte?
– Întotdeauna am iubit mediul înconjurător și ecologia, iar cariera mea a fost legată de aceste aspecte. În fond am rămas același băiat crescut la țară.
– România e condusă acum de cele mai mari partide de stânga şi dreapta politică, dar tot acum românii trăiesc cel mai greu din ultimii 33 de ani.
– Omul sfințeste locul, acum va fi momentul partidelor ce vor propune candidați din ce în ce mai pregătiți, pentru că numai așa putem scoate România din criză. Unica șansă a partidelor a rămas promovarea oamenilor politici pe criterii de competență.
– Ce poate PER să facă nu se regăseşte în platformele altor partide politice?
– Degeaba se regăsesc idei bune în platforme dacă nu se pun și în practică. Propunerile și soluțiile PER sunt bine gândite și creionate de specialiști. În două-trei săptămâni vom face publice măsurile ce pot scoate România din criză.
– Mişcarea ecologistă europeană este un fenomen de masă, la noi prinde mai greu. De unde vine această reticenţă?
– Oamenii nu sunt reticienti, ba, din contră, sunt foarte receptivi, problema până acum a fost probabil de percepție, promovare, lipsă de alternativă.
– Ce îşi propune PER pentru alegerile parlamentare din 2024?
– PER are acum capacitatea de a intra în Parlamentul României și chiar își propune să intre și să își asume guvernarea.
– Ca secretar general al PER, care sunt proiectele dumneavoastră în cadrul partidului?
– Funcția mă responsabilizează și mă obligă atât pe mine cât și pe colegii mei să avem rezultate politice care să aducă românului un trai mai bun și certitudinea ca prin votul acordat nouă vom reuși să îi oferim o viață mai bună.
– Alegerea primarilor din două tururi ar fi un avantaj pentru PER?
– Da, un avantaj pentru PER, dar în primul rând un mare câștig pentru România.
– Unde vă vedeţi peste cinci ani?
– Alături de colegi, sărbătorind scoaterea României din criza actuală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.