Acasă Actualitate Liviu Voiculescu: „O inițiativă liberală a făcut posibilă astăzi adoptarea legii internetului”

Liviu Voiculescu: „O inițiativă liberală a făcut posibilă astăzi adoptarea legii internetului”

26

„Perioada pandemiei prin care a trecut România a evidențiat, printre altele, una dintre cele mai acute probleme sociale care a afectat în special sistemul educațional. Este vorba despre lipsa accesului la internet a unor comunități izolate sau defavorizate.
Ținând cont de acest lucru și având în vedere facilitățile financiare asigurate prin PNRR pentru digitalizarea României, o inițiativă liberală a făcut posibilă astăzi adoptarea legii internetului pentru toți, lege care oferă oricărui român dreptul de a i se asigura accesul la cel puțin un serviciu de internet funcțional în bandă largă. Este vorba despre internet la punct fix, prin fibră optică, necesar pentru evoluţia comunităţilor izolate, mare parte dintre ele defavorizate.
Conform legii internetului pentru toți, în următorii trei ani instituţiile şi autorităţile publice au obligaţia de conecta la Internet, cu un nivel de calitate a serviciilor adaptate nevoilor specifice, toate clădirile pe care le deţin sau le administrează şi care au ca destinaţie principală furnizarea de servicii publice.”, scrie senatorul Liviu Voiculescu, într-o postare de pe pagina sa de socializare, despre noua lege care obligă administraţiile publice să tragă internet şi în zonele izolate.

Articolul precedent«Întotdeauna mi-a plăcut să mă implic în viața comunității, fiind un bun creștin, iubitor de țară și tradiții»
Articolul următorMary-Mary Slatina marchează 27 de ani de istorie pe piața de electrice din Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here