Acasă Actualitate Delicte silvice, depistate de poliţişti

Delicte silvice, depistate de poliţişti

26

Printr-un comunciat de presă, IPJ Olt prezintă câteva cazuri de persoane prinse transportând lemn, dar fără să deţine unele documente sau să utilizeze aplicaţia SUMAL.

– În data de 23 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au constatat faptul că un bărbat din comuna Verguleasa, județul Olt, în perioada 28 septembrie 2021 – 3 martie 2022 a transportat cu o autoutilitară, în baza a 74 de avize de transport, cantitatea totală de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și fără a utiliza aplicația SUMAL 2.0 Avize. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 27.913,30 lei.
În data de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Secției de Poliție Rurală nr. – Osica de Sus au depistat, în comuna Fălcoiu, un bărbat, din aceeași localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantiatatea de 4 metri cubi de material lemnos, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și fără a utiliza aplicația SUMAL 2.0.
Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul a depășit cantitatea de 20 de metri cubi de material lemnos/an, prevăzută de lege pentru transportul de material lemnos, de către persoane fizice.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantității de 4 metri cubi material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Caracal.
De asemenea, a fost dispusă și confiscarea valorică a cantității de 15,12 metri cubi de material lemnos, în valoare de 2.130,17 lei.
– În data de 25 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, în urma controlului efectuat la o societate comercială, din județul Olt, cu privire la legalitatea depozitării și comercializării materialului lemnos, au constatat faptul că există diferențe între stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului și cele scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL.
Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 15.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de 63,36 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, în valoare totală de 15.250,94 lei, ca urmare a diferenței constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.