Acasă Actualitate Și-a distrus viitorul. Pentru 750 de euro…

Și-a distrus viitorul. Pentru 750 de euro…

269
     Un polițist din Olt a pus capăt carierei profesionale prea devreme. Fără nicio minimă evaluare asupra consecințelor. Un flagrant lucrat ca la carte de oamenii de la Parchet, un denunțător – partener în acțiune și o tentație de 750 de euro. Cam așa ar suna, printr-o telegramă, ce s-a întâmplat ieri la Fărcașele…
Iată conținutul comunicatului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt:
«În seara zilei de 17.12.2020 un procuror din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de agentul şef principal de poliţie M.G. din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele jud.Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă, prev.de art.291 alin.1 C.p., rap.la art.6 şi 7 lit.c din Legea nr.78/2000.
Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului.
Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii, şi respectiv Tehnic din cadrul DGA -Structura Centrală.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie».

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.