Acasă Actualitate Amenzi pentru cei care nu au respectat ordonanţele militare

Amenzi pentru cei care nu au respectat ordonanţele militare

113

Prefectura Olt informează, prin intermdiul unui comunicat de presă, că . în judeţul Olt există un număr de 527 persoane se află în carantină instituționalizată și 1231 persoane se află în izolare la domiciliu.

„Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.
În ultimele 24 de ore, aproximativ 650 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.
Astfel, au fost efectuate 900 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate. De asemenea, 34 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificare cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.
Au fost aplicate 109 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 290.000 lei.
De la debutul epidemiei, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale au aplicat peste 2.400 de sancțiuni contravenționale în context, valoarea acestora depășind 4.000.000 lei.
Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.