Acasă Actualitate Marian Doldurea, apel la solidaritate!

Marian Doldurea, apel la solidaritate!

138

Ion Marian Doldurea, președinte PSD Caracal, prezintă, într-un comunicat de presă, actuala situaţie prin care trece România, din cauza noului coronavirus. Acesta prezintă o stare de fapt, o stare ce pare scăpată de sub control de cei care au în mâini soarta ţării, mai ales în aceste vremuri.

„De la identificarea primului caz de Covid-19 în România, asistăm la o bâlbâială generalizată a autorităților și o nesiguranță decizională care s-a decontat în decese, infectări, carantinări și un sistem medical în prag de faliment funcțional, înainte chiar de a intra în perioada de maxim epidemiologic estimată de specialiști.
Astăzi vorbim de 699 de medici și asistente medicale infectate.
Ludovic Orban aruncă vina pe managerii de spital și acuză medicii de neglijență.
La 8 aprilie, pe teritoriul României sunt raportate: 4761 de persoane infectate cu coronavirus și 215 decese.
Dezastrul este rezultatul neasumării la timp a unor decizii. Autoritățile nu au pus la dispoziția personalului medical echipament de protecție, nu au achiziționat la timp teste pentru a introduce obligativitatea testării tuturor celor care intră pe teritoriul României, nu a instituit rapid obligativitatea izolării, respectiv carantinării tuturor celor care au venit în țară de la momentul înregistrării primului caz de Covid 19 în România, respectiv 26 februarie.
La 18 martie, când s-a emis prima ordonanță militară, în România erau înregistrate 260 de cazuri de persoane infectate (nici un deces), numărul crescând în trei săptămâni de aproximativ 20 de ori.
Guvernul Orban își decontează greșelile prin viețile noastre puse la grea încercare.
Este nevoie de o mobilizare generală, fiecare cetățean să își asume un rol activ sprijinind astfel efoturile autorităților locale și ale medicilor, cei pe umerii cărora stă greutatea luptei cu epidemia.
Să evităm să ieșim pe străzi, este cel mai la îndemână lucru pe care putem să îl facem pentru a ne aduce aportul în bătălia aceasta.
Să încurajăm inițiativele private, voluntariatul, pentru sprijinirea celor aflați în dificultate, este un al doilea lucru pe care îl putem face.
Să facem apel la solidaritate, la implicarea tuturor celor cu posibilități, a mediului de afaceri, a mediului politic, a ONG-urilor, pentru asigurarea prin donații a suportului logistic și financiar care să permită spitalelor și atorităților locale să facă față provocărilor cu care se confruntă zi de zi, este un al treilea lucru pe care suntem datori să îl facem.
Ca om de afaceri, ca cetățean al Caracalului, m-am implicat direct în sprijinirea autorității locale și a spitalului, și alături de mine au făcut-o zeci de întreprinzători privați, oameni politici și membri ai comunității noastre.
Astfel de acțiuni sunt prezente în toate orașele României și în toate țările care se confruntă cu epidemia.
Apreciez implicarea tuturor, atât în calitate de persoane publice cât și în calitate de simpli cetățeni, în susținerea eforturilor celor din linia întâi.
Fiind din județul Olt, nu pot să nu remarc, chiar dacă pentru unii pare lipsă de modestie, atitudinea pro civică a unor lideri locali județeni care s-au implicat personal cu donații pentru spitalele din Slatina și Caracal, spitale incluse de Ministerul Sănătății pe lista celor în care se vor trata pacienți cu Covid 19, dar și pentru administrațiile orașelor pentru a asigura suport prin dezinfectarea spațiilor publice.
Solidari, împreună vom reuși ceea ce guvernul Orban nu a reușit: să învingem în lupta cu Covid 19!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.