Acasă Actualitate ITM Olt, campanie în domeniul construcţiilor

ITM Olt, campanie în domeniul construcţiilor

156

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfăşura, la nivel judeţean, campania naţională: „Prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime  în domeniul construcțiilor”. Obiectivele acestei campanii sunt: creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveste obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înaltime; promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică. ; verificarea cu prioritate a angajatorilor din construcţii la santierele temporare şi mobile în care se desfasoară lucrări de construcţii unde exista riscul de cădere de la înaltime. Grupurile ţintă vizate sunt angajatorii sau lucrătorii care îşi desfaşoară activitatea în domeniul construcţiilor, cod CAEN 41,42 şi 43.

„Campania națională se va desfășura în mai multe etape începând cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind riscurile de cădere de la înălțime, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.
Acţiunile de control se vor desfăşura în perioada iunie – octombrie 2019.
Acţiunile de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se vor desfăşura în perioada noiembrie – decembrie 2019.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here