Acasă Interviu „PSD va câștiga alegerile europarlamentare la un scor de peste 35 %!”

„PSD va câștiga alegerile europarlamentare la un scor de peste 35 %!”

226

Interviu cu deputatul de Olt, FLORIN IORDACHE

– Alegeri europarlamentare pe 26 mai. PSD vine cu o ofertă inedită. Cu ce sunt mai buni candidații dumneavoastră decât cei ai celorlalte partide?
– Candidații PSD sunt persoane care și-au dovedit seriozitatea și profesionalismul, dar mai important decât toate rezultatele lor e faptul că acești oameni sunt adevărați patrioți, sunt oameni pregătiți să apere și să promoveze interesele României în UE. În contextul ofertei electorale actuale puteți spune, într-adevăr, că PSD vine cu o propunere inedită. O parte dintre candidații pentru alegerile din 26 mai au cel puțin un mandat de europarlamentar în spate, dar numai reprezentanții PSD în Parlamentul european pot spune cu sinceritate că au dovedit că lucrează pentru România, nu împotriva ei.

– Sunt acuzații împotriva PSD de la competitorii de pe partea dreaptă că vreți să scoateți România din Uniunea Europeană. Ce-i de spus?
– Opoziția nu are cu ce să ne atace, pentru că am mărit salariile medicilor, am mărit pensiile și alocațiile copiilor, am atras fonduri europene. Nu pot vorbi despre toate astea, pentru că PSD a făcut lucruri bune pentru români și-atunci atacă și ei cum pot.

– „România merită mai mult!”, un slogan de campanie asumat de PSD. Cum îl completați și care sunt argumentele acestui mesaj?
– România merită mai mult respect și să aibă drepturi egale cu celelalte state UE. S-a vorbit mult despre Europa cu două viteze; opoziția, Președintele Iohannis, toată lumea s-a declarat indignată, că România nu acceptă așa ceva, să fie stat de mâna a doua. Dar ce-au făcut în afară de a se indigna la televizor și pe internet? Vă spun eu ce au făcut: nimic. Dar România merită mai mult.

– Stânga românească are două opțiuni: PSD și Pro România. De ce PSD și nu partidul lui Victor Ponta?
– Cred că o astfel de comparație este forțată. PSD este un partid cu un program politic serios, care a trecut testul timpului și al votului. Românii au fost mulțumiți în perioada în care Victor Ponta a fost premier, dar asta pentru că era un Guvern PSD. Nu cred că îndrăznește nici Victor, nici altcineva să își asume meritele pentru ceea ce a reprezentat succesul unei echipe, competente și profesioniste a PSD. Pro România este un grup de nemulțumiți care, acum, depun efort să-și facă loc pe scena politică denigrând PSD dar, fără de care, fiecare în parte, nu era în Parlamentul României.

– Vă temeți de întrebările președintelui Iohannis de la Referendum?
– Nu avem de ce să ne temem. Fiecare își dorește să trăiască într-o Românie fără corupție, fără abuzuri, fără „justiție” politică.

– Ce scor își propune PSD să obțină la scrutinul din 26 mai?
– PSD va câștiga alegerile europarlamentare la un scor de peste 35 %.

– Reformarea satului românesc se produce sub ochii noștri prin implementarea PNDL, un proiect demarat cu ani în urmă de ministrul Dezvoltării din acea vreme, Liviu Dragnea. Astăzi sunt resurse pentru finalizarea investițiilor aprobate?
– Guvernul decide oportunitatea, ca timp și bani. Toate măsurile și investițiile aprobate se vor face conform planificării stabilite de Guvern. Peste 70% din investițiile alocate prin PNDL au fost direcționate către comune. Gândiți-va ce înseamnă acest lucru pentru primarii care până acum au fost uitați de autorități și care nu își permiteau să crediteze investițiile în canalizare, în infrastructura școlară sau rutieră, în amenajarea și dotarea dispensarelor, oameni care nu erau nici incompetenți, nici rău intenționați, dar care nu aveau cum să rezolve problemele sătenilor pentru că erau depășiți de situație, financiar vorbind. Trebuie să recunoaștem, PNDL e un program care aduce îmbunătățiri calității vieții oamenilor de la sate, care ne ajută să creștem România rurală.

– Se vorbește de dublu standard în Uniunea Europeană, o calitate în Vest, alta în Est. Ce poate face PSD pentru reglementarea acestei stări de fapt, unanim acceptată?
– Se vorbește pentru că este adevărat, de la lucruri mărunte, cum sunt produsele alimentare, până la medicamente. Și dacă la medicamente noi, oameni simpli, nu ne putem da seama, când vine vorba de ceea ce mâncăm, putem să facem diferența. Și eu vă întreb acum sincer, în interesul cui este ca România să importe la suprapreț produse de slabă calitate, în loc să consumăm roșiile și castraveții românești de la Izbiceni sau pepenii de la Gostavățu? Cu siguranță nu în interesul românilor. Dar uitați-vă la ceea ce a făcut domnul ministru Daea, spre exemplu, pentru agricultura românească; ceea ce a făcut dumnealui și acest Guvern PSD n-a reușit nimeni după revoluție – sistemele antigrindină, dezvoltarea rețelei de irigații, stimulente financiare pentru legumicultori și nu numai. România se află acum într-un cerc vicios – exportăm ieftin materie primă de bună calitate și importăm scump produse slabe calitativ. Dar Guvernul PSD încearcă să rupă acest cerc și în unele domenii a reușit, pentru că românii pot face produse de calitate superioară, care să ajungă pe mesele noastre, în casele noastre și să cucerească ulterior piețele europene. Pentru acest lucru, însă, trebuie să fie sprijiniți.

– Poate viitorul grup de europarlamentari PSD să repună în discuție teme consacrate, considerate dezavantajoase pentru noi, astăzi, ca țară? (Excesul de birocrație din ghidurile europene pentru atragerea de fonduri).
– Puteți fi convinși că europarlamentarii PSD vor reprezenta cu mândrie România și interesele noastre. E normal ca, ajunși la Bruxelles, să abordeze subiectele critice pentru noi și care, până la urmă, nu ne afectează doar pe noi, ci și pe celelalte state membre, într-o oarecare măsură.

– Credeți în sondajele de opinie care plasează PSD pe locul doi, după PNL?
– Astfel de sondaje comandate politic nu au nicio legătură cu realitatea, să fim serioși.

– Ce mesaj le transmiteți alegătorilor din județul Olt, acum, în prag de alegeri europarlamentare?
– Să creadă în PSD, în prezent, dar și în viitor, precum și în faptul că merită mai mult respect în Europa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.