Acasă Actualitate Jandarmeria Română. 169 de ani în serviciul comunităţii

Jandarmeria Română. 169 de ani în serviciul comunităţii

54

Miercuri, 3 aprilie a.c., jandarmii au sărbătorit 169 de ani de la înfiinţare a armei printr-o serie de evenimente. Ceremonia aniversară a avut loc la Consiliul Judeţean Olt, iar standurile de prezentare au fost amplasate în faţa instituţiei menţionate anterior.
La evenimentul din Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Olt s-au aflat prefectul de Olt, Silviu Neacşu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu, viceprimarul municiului Slatina, Gigi Vîlceleanu, şefi a mai multor instituţii cu care Jandarmeria Olt colaborează, precum şi zeci de cadre ale instituţiei Ministerului Afacerilor Interne judeţene.

Perfectul judeţului a dat citire mesajului transmis de Ziua Jandarmeriei de ministrul de Interne, Carmen Dan, iar prim-adjunctul inspectorului şef al Jandarmeriei Olt a citit mesajul transmis de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Ionuţ Sindile. De asemenea, şi colonelul Dorel Drejoi s-a adresat jandarmilor olteni:
„Dacă fiecare dintre noi am ales să ne punem viaţa în slujba cetăţenilor acestei ţări, atunci trebuie să ne asumăm profesia aleasă şi să o facem cu profesionalism. Noi suntem aceia care veghem atunci când ceilalţi sărbătoresc alături de cei dragi. Chiar şi în afara orelor de program acţionăm ori de câte ori ne aflăm în prezenţa unor situaţii periculoase pentru viaţa şi bunurile cetăţenilor. Pentru noi, jandarmii, momentul aniversar de la început de aprilie trebuie să fie unul al conştientizării valorilor care ne-au dat eficienţă şi credibilitate: devotamentul, spiritul de corp, sacrificiul şi, bineînţeles, a rolului pe care ni-l cer să îl jucăm – garant al siguranţei publice şi al aplicării corecte a legii. Am demonstrat că suntem capabili de acest lucru şi o vom demonstra în continuare, pentru că facem totul cu responsabilitate şi credinţă. De ziua Armei adresez întregului personal al inspectoratului respectuoase mulţumiri pentru modul exemplar în care şi-a făcut datoria, pentru profesionalismul şi tenacitatea dovedite în apărarea şi promovarea valorilor fundamentale ale societăţii!”.

După sesiunea de mesaje, Jandarmeria Olt a recompensat activitatea jandarmilor. Astfel, şase subofiţeri jandarmi olteni au fost înaintaţi în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, iar peste o sută de ofiţeri, subofiţeri şi maiştri militari au fost recompensaţi cu mulţumiri, felicitări şi citarea prin ordinul de zi pe unitate. Jandarmilor le-au fost înmânate diplome şi cupe pentru „Cupei Jandarmeriei Oltene”, dar şi presei pentru „Cupa presei la tir”

În cadrul expoziţiei Expo-Jandarm, slătinenilor le-au fost prezentate mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii sau câinii de serviciu. La ora 20:00, în zona Magazinului „Oltul”  avut loc ceremonia militară ,,Retragere cu torțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.