Acasă Actualitate Centenarul Marii Uniri, celebrat la Slatina! Muzică şi iluminat festiv

Centenarul Marii Uniri, celebrat la Slatina! Muzică şi iluminat festiv

178

Pe 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, în Slatina a fost mare sărbătoare, care a început cu o ceremonial dedicat Centenarului, urmat de o paradă militară, în faţa statuii lui Cuza, la noua piaţetă din faţa Magazinului „Oltul”. După, slătinenii au gustat din tradiţionala fasole cu cârnăciori şi vin fiert, au ascultat muzică populară, iar spre seară au avut parte iar de muzică, oferită de Fuego, cel care a şi aprins iluminatul festiv pentru Sărbătorile de Iarnă.

România întregită, la Centenar
Sute de slătineni, care au epuizat întreg stocul de steguleţe, cocarde tricolore şi fulare, oferite de municipalitate, au fost prezenţi în zona Magazinului „Oltul”, la ora 10:00, pentru a marca Ziua Națională a României. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului de stat, un serviciu religios şi cu mesajul premierului Viorica Dăncilă. A urmat depunerea de coroane. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor şi a autospecialelor instituţiilor militare oltene.

Beculeţe tricolore pentru Sărbătorile de Iarnă
Grăbit să urce pe scenă, Fuego a fost cel care a aprins beculeţele de Sărbători. Bulevardul A. I Cuza beneficiază de un iluminat nou, cu tematică naţională. Beculeţele tricolore îmbracă frumos centrul oraşului Slatina. De asemenea, şi pergola de la BCR a fost iluminată cu beculeţe tricolore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.