Acasă Cultură Ediţia a-XV-a, a Festivalului de Muzică Uşoară „Radu Şerban” şi-a tras cortina

Ediţia a-XV-a, a Festivalului de Muzică Uşoară „Radu Şerban” şi-a tras cortina

225

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalul de Muzică Uşoară „Radu Şerban” a ajuns la final, duminică 7 septembrie 2014, după un periplu muzical de calitate, din care două zile de concurs şi o zi dedicată galei laureaţilor. Festivalul a fost găzduit de Teatrul Național din Caracal şi a fost o sărbătoare a muzicii româneşti şi internaţionale prin piese de neuitat ale unor mari compozitori români cât şi străini.

Festivalul îi poartă numele celui mai mare compozitor de frunte ai României postbelice, Radu Şerban, iar începând cu anul 1990 festivalul muzical omonim aduce anual zeci de tinere talente, interpreţi şi compozitori pe scena Caracalului.

Misiunea juriului a fost una dificilă, participanţii fiind foarte talentaţi şi după lungi deliberări, câştigătorii Festivalul de Muzică Uşoară „Radu Şerban” au fost desemnaţi de preşedintele juriului, Titus Andrei cât şi de compozitorul Viorel Gavrilă, redactorul muzical Florin Şişu şi compozitorul Alexandru Simu.

La sfârşitul fiecărei seri, Gheorghe Gheorghiu, Francesco Napoli, Keo & Skizzo Skillz au ţinut recitaluri unde muzica bună de calitate a devenit o punte indistructibilă între public şi artişti, iar tânăra prahoveancă Rodica Elena Tudor, câştigătoarea trofeului Mamaia 2012, cu o voce de excepţie a susţinut un mini -recital impresionant printre care a cântat şi două piese cu care a câştigat şi trofeul „Radu Şerban” de anul trecut.

Band din orchestra Fantazio din Ploieşti la ediţia a-XVI-a a Festivalului de Muzică Uşoară „Radu Şerban” din Caracal

Gala laureaţilor a însemnat un bun prilej pentru preşedintele juriului Titus Andrei, om de radio şi Viorel Gavrilă să relateze întregii asistenţe prezente la eveniment ca, începând de anul viitor, celebrul dirijor, Viorel Gavrilă să vină cu un band al orchestrei Fantazio din Ploieşti, pentru a-i putea acompania pe concurenţi:

„Am dori din suflet ca unul din visele noastre să se împlinească, începând cu ediţia de anul viitor, cea de-a XVI-a, dorim să aducem o orchestră pe scenă, să facem o preselecţie mai din timp, să punem la dispoziţia concurenţilor tot ce a scris Radu Şerban în aşa fel încât o melodie a celebrului compozitor să fie obligatorie conform regulamentului. Dragă domnule Gavrilă să ştii că de noi doi depinde acest lucru pentru a veni cu orchestra aici la Caracal”.

Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal cel care a înmânat Trofeul Festivalului solistei, Adriana Gavrilă din Călăraşi a ţinut să mulţumească asistenţei numeroase prezente în ultima seară în sala Teatrului Naţional, devenită practic neîncăpătoare:

„Parcă îmi pare rău acum că este atât de mică sala deşi este atât de frumoasă. Sunteţi într-un număr atât de mare încât datorită situaţiei pe care o cunoaşteţi şi dumneavoastră din Caracal, am considerat că este mai bine să ţinem acest spectacol aici şi nu la Grădina de Vară care este foarte aproape de acel punct critic din Parcul „Constantin Poroineanu”. Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră publicului care aţi fost prezent în fiecare seară la concurs şi la spectacolele pe care invitaţii noştrii le-au susţinut. Vreau să le mulţumesc şi concurenţilor şi să îi aşteptăm anul viitor într-uu număr cât mai mare. Dacă anul acesta au fost 16 concurenţi, la anul să fie măcar dublu, să sperăm, să aibă juriul ce să facă şi să jurizeze. Îi felicit pe toţi chiar dacă mai sunt o parte din ei acum, le urez succes în continuare şi să mai vină la Caracal de fiecare dată când vom organiza festivalul”, a declarat acesta.

Iată care au fost premiile acordate în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, Caracal 2014:
1. Trofeul Festivalului – Adriana Gavrilă – Călăraşi
2. Premiul I – Claudia Dumitriu – Bucureşti
3. Premiul II – Delia Popescu – Craiova
4. Premiul III – Andreea Constandin – Constanţa
5. Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese compuse de Radu Şerban – Oana Ghelber – Bucureşti
6. Menţiune I – Toma Marian – Slatina
7. Menţiune II – Laurenţia Ciontoiu, Bucureşti
8. Premiul special al juriului – de popularitate – Silviu Ţucmeanu, Caracal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.