Acasă Politic Darius Vâlcov, primul comunicat de presă în calitate de ministru delegat pentru...

Darius Vâlcov, primul comunicat de presă în calitate de ministru delegat pentru Buget

69

După înscăunarea sa ca ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov nu a stat mult să se acomodeze cu biroul şi atmosfera din Ministerul Finanţelor şi a trecut la treabă. Şi aşa cum obişnuieşte, noul ministru deleget pentru Buget, îşi arată activitatea prin comunicate de presă. Primul comunicat de presă din postura de ministru face referire la despăgubirea românilor care au plătit Daciile pe care nu le-au mai primit.

„În vederea despăgubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. pentru achiziţionarea de autoturisme şi ulterior le-au transferat la B.R.D. – S.A. cu acelaşi scop, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.156/2007 aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.232/2008, cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii de Guvern nr.392/2014 privind aprobarea elementelor tehnice şi modalitatea de stabilire a despăgubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, precum şi pentru punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti, Ministerul Finanţelor Publice a procedat la emisiunea de titluri de stat.

Valoarea despăgubirilor acordate este de 45.682,79 lei din plafonul de 100.000.000 lei, aprobat iniţial. Conform prevederilor hotărârii de guvern, aprobată în şedinţa de guvern, emisiunea de titluri de stat a avut loc la data de 4 august 2014 cu scadenţă în data de 3 septembrie 2014.

În prima zi bancară imediat următoare datei scadenţei emisiunii de titluri de stat, respectiv 4 septembrie, persoanele fizice care au dreptul la despăgubire se pot prezenta la ghişeele B.R.D. – Groupe Societe Generale – S.A. sau C.E.C. BANK – S.A., după caz, în vederea punerii la dispoziţia acestora a sumelor cuvenite.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.