Acasă Cultură ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI SĂRBĂTORITĂ CUM SE CUVINE

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI SĂRBĂTORITĂ CUM SE CUVINE

150

În ziua de 21.03.2024, în Sala Artelor-Constantin Truță, la Biblioteca Județeană Olt, din Slatina, a avut loc celebrarea Zilei Mondiale a Poeziei, evenimentul fiind sărbătorit de Asociația Oltul Cultural, împreună cu alți oameni de cultură dar și cu persoane iubitoare de frumos. Poezia, reprezintă practic una dintre cele mai sensibile ramuri ale literaturii. Ziua Internațională a poeziei este prilejul de a onora poeții, de a renaște dorința, de a îmbrățișa poezia. La acest eveniment important au luat cuvântul mai mulți scriitori:
Georgeta Giurea președintele Asociației Oltul Cultural, Liliana Jianu Boian, Valerica Predescu, Margareta Saimac, Ilie Bucă, Grigore Călin-vicepreședinte Asociația Oltul Cultural, Marian Bărăscu și alți scriitori care au recitat poezii- creații proprii, dar și poezii ale marilor scriitori români. În cadrul acestui minunat eveniment au interpretat câte o melodie acompaniind momentul poeziei, jr.Pandele Jianu și prof. Ilie Bucă.
A fost o atmosferă cordială în care poezia a avut loc de cinste și a fost celebrată așa cum se cuvine. Atât cei prezenți în Sala cât și cei care au susținut programul au avut parte de o minunată zi de sărbătoare poetică. Poezia ocupă un loc important atât în inima celor care o iubesc, în literatură, cât și în lumea întreagă.
Azi spunem un La mulți ani, poeziei din întreaga lume!
Iubiți poezia, ea reprezintă pământul românesc, iubirea de țară, iubirea de mamă, fără ea ne uităm rădăcinile și mai mult, scriitorii care ne-au lăsat atâta zestre valoroasă.
La mulți ani, poeziei!

Cecilia Tatiana Simionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.