Acasă Editorial Felicia Man a greşit! Impardonabil!

Felicia Man a greşit! Impardonabil!

298

Mi-o amintesc şi acum pe activista Felicia Man la alegerile interne din PSD, la cele în care Stănescu i-a bătut din primul tur pe Toma şi pe Iordache. Imediat după anunţul rezultatului, în timp ce Şova făcea glume nesărate cu învinşii (cu cei lângă care astăzi visează un puci în PSD Olt), Felicia Man plângea de ai fi zis că i-a murit pisica. M-am uitat şi nu am zis nimic: activism politic extrem. Şi, în cazul ăsta, laşi lucrurile să curgă…

Între timp, doamna s-a reprofilat şi aşa a intrat în graţiile actualei puteri pesediste de la Olt. A ştiut să profite la maxim de lipsa de cadre pe parte muierească, exploatând spornic indulgenţele domnilor din fruntea organizaţiei judeţene.

La început, pe ocolite, pe parcurs, făţiş, Felicia Man a cerut şi a primit chiar postul de inspector şcolar general, după Dumitru Nica, Mariana Gheorghe, Silviu Neacşu, printre alţii… forţând uşor şi mâna destinului în acest sens. I-a ieşit, hai s-o recunoaştem! Despre prestaţia sa de ansamblu, după doi ani de mandat, altă dată. Cu tristeţe atunci, cu amărăciune şi cu cifre multe, capabile să susţină un management defectuos al sistemului, completat cu un stil clientelar, împins la paroxism (vezi femeia de serviciu de la Traian, vedeta ziarelor locale din ultima perioadă). Pentru a arăta doar o mică parte din povestea mandatului actual al şefei ISJ Olt.

Marea problemă – dimensiunea lipsei de cunoaştere a realităţii -, gafa impardonabilă a doamnei Man, s-a produs pe 15 iulie, atunci când femeia asta şi-a dat în petic, lăsând de-o parte etica, bunul-simţ şi dimensiunea corectă a demnităţii sale în raport cu persoana la care facem referire.

Printr-o iniţiativă luată de primul-ministru Victor Ponta, copiii de zece la Capacitate şi Bacalaureat primesc un premiu bănesc din partea guvernului. Un gest lăudabil, o iniţiativă excepţională, îmbrăcată în arhitectura unei precampanii electorale, acceptată şi înţeleasă ca atare de toată lumea. Când, la Olt, s-a pus în practică iniţiativa omului politic Victor Ponta, ca o cloţă atentă cu peisajul din grădina rezervată domeniului său de activitate, Felicia Man a confiscat repede totul. Impardonabil şi printr-o lipsă de respect, dacă nu cumva dispreţuindu-i pe cei care puteau face parte din acest scenariu.

Iată de ce şi pe ce se susţine acestă ipoteză de lucru: o astfel de manifestare nu se înghesuieşte în sala de şedinţe a ISJ Olt! Un eveniment, conceput pentru a fi dezvoltat, trebuie să fie găzduit de Consiliul Judeţean Olt, sala Europa parcă e special făcută pentru aşa ceva. Mai mult, nu Felicia Man este reprezentanta guvernului în teritoriu. Aici e vorba de actualul prefect, un om extrem de capabil să gestioneze acordarea distincţiilor în cauză. Şi, corect ar fi fost, faţă de sine, ca reprezentanţi ai administraţiei judeţene, în momentul decernării premiilor, să participe, şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, şi vicepreşedinţii acestei instituţii.

Nu-i dă nimeni dreptul doamnei Man să se erijeze în purtătoarea de cuvânt a acestor copiii excepţionali, fără să-i ceară socoteală şi pentru acele câteva sute de abandonaţi ai sorţii, cei care nu au intrat în Capacitate, tocmai pentru că managementul domniei-sale a fost ostil educaţiei în acest sens.

Altfel, am ascultat de vreo două ori înregistrarea de la eveniment şi, oricât de mult am încercat să găsesc, pe bandă nu se află nici o referire la iniţiatorul acestei acţiuni naţionale: premierul Victor Ponta. E posibil ca Felicia Man să aibă vreun dinte împotriva lui Victor Ponta, dar, atâta timp cât e ceea ce se află astăzi, acest lucru se datorează şi omului cu mici probele pe zona de MeTeO…

Până la urmă, poate că doamna Man nu-şi compromite destinul public afişându-se lângă cei care conduc astăzi Consiliul Judeţean Olt, dumneaei fiind oricum superioară unora, precum Paul Stănescu, Marius Oprescu şi mai puneţi dumneavoastră pe cine vreţi în continuarea acestei liste…

PS. În performanţele obţinute de aceşti tineri se cuvine o mică precizare: profesorul Felicia Man nu are nici o contribuţie. Nici măcar accidentală. Mai mult, la 32 de grade Celsius, atmosfera din sala de premiere a fost insuportabilă. Cineva furase telecomanda de la aerul condiţionat. Închipuiţi-vă peste 50 de persoane într-un spaţiu de 40 de metri pătraţi, ocupat mai mult de jumătate de mesele din incintă. Bravos, naţiune!

1 COMENTARIU

  1. 1 „Aici e vorba de actualul prefect, un om extrem de capabil să gestioneze acordarea distincţiilor în cauză.” Gresit . Acest om nu este capabil de a face asa ceva, mai ales in public. Are fobie sociala si risca sa se faca de ras ( vezi cazul Festivalul Ilie Martin Colonesti când s-a urcat pe scena si a coborât fără sa spună ceva ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here