Acasă Actualitate Flash-interviu cu Marius Constantin, câştigătorul Campionatului European de Freestyle Skateboarding

Flash-interviu cu Marius Constantin, câştigătorul Campionatului European de Freestyle Skateboarding

382

„Skateboarding-ul pentru mine înseamnă un stil de viaţă şi autodisciplină.”

Skateboarding-ul, un sport extrem foarte cunoscut în afară, începe să devină din ce în ce mai apreciat şi în rândul tinerilor din România. Acest lucru este posibil datorită şi rezultatelor excepţionale ale slătineanului Marius Constantin, numărul unu în Europa la Campionatul European de Freestyle Skateboarding.

-Ce ne poţi spune despre tine?

-Sunt născut în Bucureşti, dar am crescut în Slatina. Îmi place să ascult muzică şi să fac sport. Sunt pasionat şi de ştiinţă, tehnologie, fotografie, videografie.

-În România am putea spune că skatebording-ul nu este un sport foarte cunoscut. Tu de cât timp practici şi cam ce înseamnă pentru tine acesta?

-Problema în România referitor la acest sport este că nu e susţinut cum trebuie şi nu este la standardele de afară. Practic skateboarding de opt ani şi pentru mine înseamna un stil de viaţă şi autodisciplină.

-De ce să practice cineva skatebording-ul? Care sunt stilurile de skatebording pe care le practici şi care îţi place cel mai mult?

-Nu neaparat skateboarding-ul, orice sport, dar să-l practice deoarece este foarte sanătos. Eu am început practicând stilul „street”, dar acum m-am axat pe „freestyle”. Freestyl-ul este un stil de skatebording mult mai creativ, nu necesită un skatepark pentru a-l practica. În  plus, acesta intereacţionează altfel cu publicul faţă de street. Alte stiluri ar fi: longboarding şi vert, dar nu le practic în acest moment.

-Cum a luat naştere Slatina Skate Crew?

-Am creat Slatina Skate Crew în anul 2008-2009 în ideea de a ne urca propriile clipuri pentru a le privi peste mulţi ani şi să ne amuzăm, apoi am început să facem tutoriale în limba română pentru a-i ajuta şi pe alţii să afle ce înseamnă „skate-ul”. Aşa a început toată nebunia.

-Care este modelul tău în acest domeniu? Ce apreciezi cel mai mult la el?

-Modelul meu ar fi Rodney Mullen. Cel mai mult apreciez la el faptul că este foarte dedicat sportului, fiind unul dintre cei mai respectaţi skateri. De asemenea, îmi place foarte mult şi pentru că el a inventat toate trick-urile moderne de skate.

-Cum a fost la Campionatul European de Freestyle Skateboarding?

-A fost super tare. Competiţia din Europa a fost destul de dificilă cu mulţi participanţi din toate colţurile continentului, cu diferite stiluri de a te da şi diverse trick-uri foarte interesante. M-am distrat, am cunoscut multe persoane noi, foarte bine pregătite şi pasionate de skate, am învățat lucruri noi şi cel mai important, am venit cu primul loc în ţară.

-La ce alte competiţii ai mai participat?

– Am participat în 2009 la o competiţie locală la care am luat primul loc, în 2011 am luat locul  II în Reşiţa la categoria „Best run”, în 2012 m-am clasat pe locul 9 la Campionatul Mondial din Germania, în 2013 am luat locul II la Campionatul Mondial din Anglia, iar anul acesta primul loc la Campionatul European din Germania.

-Ce îţi doreşti să faci în continuare?

-Intentionez sa învăţ trick-uri noi, să obţin în continuare locuri cât mai bune pentru România în viitoarele competiţii şi sper să reuşesc să atrag şi un sponsor care să mă susţină. În momentul de faţă mă pregătesc pentru filmările unui nou edit video de skate „Best off” 2014.

Interviu obţinut de Andreea Maria Dicu – CN „Radu Greceanu” – Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.