Acasă Politic Apel la protest. Vasile, de la PMP, cheamă opoziţia împotriva puterii

Apel la protest. Vasile, de la PMP, cheamă opoziţia împotriva puterii

139

În conferinţa de presă ce a avut loc pe 15 iulie 2014, la sediul PMP Olt, liderul organizaţiei judeţene Olt a partidului, Marian Vasile, cheamă opoziţia de la Olt la protest. Un protest pentru apărarea dreptei de la malul Oltului, dar şi militarea pentru alocarea de sume necesare primăriilor care nu sunt roşii. Primarul de la Studina, Marian Vasile se simte nedreptăţit de Consiliul Judeţean Olt, care, în şedinţa ordinară de joi, 10 iulie a.c., nu a alocat sume decente primăriilor care nu au primari de la partidul de guvernământ. Popularul doreşte să organizeze un miting de protest în faţa Consiliului Judeţean Olt.

Marian Vasile îi invită pe primarii afectaţi de deciziile Consiliului Judeţean să ia atitudine
„Consiliul Judeţean s-a gândit să-mi facă un cadou. Adică, să-mi aducă foarte multă linişte. Evident, am glumit. Nu ştiu cum să mă mai manifest, pentru că, pentru a nu ştiu câta oară, Consiliul Judeţean a ajuns la concluzia că în judeţul Olt există cetăţeni de mâna întâia şi cetăţeni de mâna a adoua. Este inadmisibul că, în România secolului XXI, se face această diferenţă, în funcţie de procentele obţinute la alegerile europarlamentare. Vreau să fac un apel către toţi primarii care se consideră defavorizaţi, aceşti primari nu cred se bucură că localităţile pe care le conduc sunt atât de încercate, pentru simplul motiv că au altă coloratură politică. Fac un apel să găsim o soluţie, de comun acord, să ne manifestăm opinia, să ne manifestăm supărarea şi să organizăm un miting de protest, să venim şi să arătăm împreună cu cetăţenii din localităţile noastre, că judeţul Olt ar trebui să fie al tuturor cetăţenilor şi nu numai a unei părţi dintre cetăţenii respectivi. Fac un apel şi către preşedintele Partidului Naţional Liberal Olt, Gigel Ştirbu şi către preşedintele Partidului Democrat Liberal Olt, Siminica Mirea, să vină alături de mine şi lă arătăm că acest judeţ nu este moşia unora. Sper că voi găsi înţelegere, că voi găsi ajutor, eu voi face o contestaţie referitor la modul în care s-au alocat aceste sume şi sper că acest lucru îl vor face şi dumnealor”, a declarat Marian Vasile.

Deciziile guvernării Ponta, în materie de învăţământ, nu-i sunt pe plac lui Vasile
Preşedintele PMP Olt nu vede cu ochi bun ideile pesediştilor de la guvernare privind noile schimbări din învăţământ. Ministerul Educaţiei vrea să pună în aplicare schimbări la examenul de bacalaureat şi la  „intrarea” în facultate a celor care au fost respinşi la examen, adică nu au obţinut media de trecere.
„Cel mai «bun» lucru pe care l-au găsit cei din guvernarea PSD este ca tinerii care nu au luat bacul să îl dea examenul în perioada de iarnă sau să fie admişi la facultate fără să a avea diplomă de bacalaureat, asta denotă pentru mine în ce ţară trăim, este inadmisibil aşa ceva, să iniţiezi un proiect de genul acesta. Asta arată până la urmă percepţia sistemului educaţional din România, a spus preşedintele Partidului Mişcarea Populară Olt”.

Alegeri pentru conducerea Organizaţiei de Femei
Membrii Partidului Mişcarea Populară consideră, după noul statut al partidului, că este necesar ca femeile din partid să fie reprezentante şi astfel organizarea unor alegeri în acest scop era inevitabilă. Pe lână acest eveniment, Consiliul Naţional de Conducerea şi-a programat prima întâlnire după alegerile europarlamentare şi pe ordinea de zi se află şi discuţii despre alegerile prezidnţiale de la toamnă. Despre acest „week-end popular”, Marian Vasile a spus următoarele:
„În acest week-end, au loc alegeri pentru conducerea Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară. Ne vom întâlni la Sinaia, unde se va întruni Consiliul Naţional de Conducere, asta vineri, iar sâmbătă vor avea loc alegerile pentru conducerea Organizaţiei de Femei a PMP”.

Cristian Diaconescu se pregăteşte de prezidenţiale
Se ştie foarte clar că Partidul Mişcarea Populară va avea un candidat propriu la alegerile prezindenţiale sau, dacă acesta nu va ajunge în turul doi, partidul va susţine un candidat al dreptei. Dar în speranţa că nu se va întâmpla asta şi că viitorul preşedinte al României va fi un popular, Cristian Diaconesu începe un tur al României înainte de încperea campaniei oficiale. Astfel, după spusele lui Marian Vasile, Cristian Diaconescu va poposi în toate judeţele şi în cât mai multe localităţi din acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.