Acasă Actualitate CJ Olt investeşte în sănătate. Laborator mobil de testare COVID-19, la Spitalul...

CJ Olt investeşte în sănătate. Laborator mobil de testare COVID-19, la Spitalul Judeţean de Urgenţă

285
sursa: OltTv

A fost realizată, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, infrastructura necesară noului laborator mobil pentru testarea COVID-19. Containerul , în interiorul căruia se va găsi laboratorul mobil, a fost deja montat, iar în ieriorul său se găseşte toată logistica modernă, necesară analizării testelor pentru depistarea SARS-COV-2.
Investiția în sănătate, făcută la Spitalul Județean de Urgență Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, se ridică la suma de un milion de lei. Suma a fost integral alocată de către instituţia administrativă judeţeană.
Noul laborator va putea prelucra 200 de teste zilnic, în condiţii de maximă protecţie a personalului care va luc ra cu probele preluate persoanelor suspectate de noul coronavirus. Este vorba despre pacienţi care ajung la urgenţe, cu afecţiuni repsiratorii, dar şi despre cadre medicale expuse prin meseria lor. Astfel, testele nu se vor mai transmite altor centru din afara judeţului. După ce se va încheia perioada în care noul coroanvirus nu mai prezintă nicio ameninţare, iar totul s-a încheiat în acest context, laboratorul va fi folosit pentru depistarea altor tipuri de afecțiuni medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.