Acasă Interviu «Îi asigur pe cetățenii din Scornicești că se pot baza oricând pe...

«Îi asigur pe cetățenii din Scornicești că se pot baza oricând pe mine și pe echipa liberală alături de care mi-am propus să facem treabă aici, la noi acasă!»

1676

Interviu cu DANIEL TUDOR, viceprimarul orașului SCORNICEȘTI, prim-vicepreședinte al PNL Olt

      Scorniceștiul, punct de rezistență în mișcarea liberală de la Olt. Aici, deși conotațiile ideologice ale locului par a fi altele, oamenii gândesc și acționează în zona dreaptă. Orașul cu mulți antreprenori, cel despre care în urmă cu mai bine de 10 ani se vorbea laudativ, când se aducea în discuție șomajul inexistent în localitate, este astăzi administrat, din zona executivului, și de viceprimarul liberal, prim-vicepreședinte al Organizației Olt a PNL, Daniel Tudor…
Un tânăr corect cu sine, capabil să înțeleagă că nevoia unei comunități nu este ceea ce vrea executivul ci ceea ce solicită cetățenii. Daniel Tudor se află astăzi, în postura de candidat liberal la funcția de primar al orașului Scornicești, la alegerile locale, cu dată neprecizată în clipa de față.
O radiografie a societății locale, o listă de obiective, cât și perspectivele investiționale pe termen scurt și mediu, au fost prezentate reporterului de serviciu, de viceprimarul din Scornicești, Daniel Tudor. Omul care crede în șansa orașului său de suflet.
– Suntem, domnule viceprimar Daniel Tudor, în plină epocă pandemică. Ce măsuri s-au luat la Scornicești, în vederea limitării cazurilor de îmbolnăviți?
– Încă de la început, am acționat prompt în tot ceea ce înseamnă aplicarea măsurilor de prevenție în localitatea noastră, iar după fiecare Ordonanță Militară am pus în practică prevederile respective. Astfel, la fiecare scară de bloc au fost montate acele dispozitive de dezinfecție fiind, de asemenea, dezinfectate în permanență străzile și trotuarele, mai ales în zonele aglomerate, și au fost curățate și dezinfectate scările blocurilor din orașul Scornicești. Mai mult, în ultima ședință de consiliu local am propus și aprobat în același timp o măsură privind achiziționarea unui număr de 20 de mii de măști necesare pentru a fi oferite cetățenilor din această localitate. Așa se face că în momentul de față nu avem niciun caz confirmat de Covid -19 la Scornicești și, sperăm noi, nici nu va fi în perioada următoare.
– Pe surse, circulă o știre potrivit căreia se reînființează Trezoreria din Scornicești. Ce ne puteți spune despre acest zvon care s-a răspândit din ce în ce mai mult?
– Da, este adevărat! Personal m-am implicat și am insistat foarte mult pentru realizarea acestui proiect, fapt pentru care, în urmă cu câteva zile am primit decizia cu avizul favorabil privind reînființarea acestui serviciu în orașul Scornicești. Consider că era necesară această măsură și este un lucru foarte bun, atât pentru orașul nostru, cât și pentru cei din zonele limitrofe, aproximativ 21 de comune care vor beneficia de acest serviciu. Se eficientizează toate procedurile pe care cei în cauză erau nevoiți să le facă zi de zi la Slatina și, bineînțeles, se va putea economisi și timpul privind deplasarea spre și dinspre municipiul reședință de județ.
– Unde va fi noul sediu al Trezoreriei Scornicești?
– În cel mai scurt timp vom primi o adresă din partea celor de la Finanțe în urma căreia le vom aduce la cunoștință faptul că noi ne dorim să activăm în vechiul sediu care în acest moment se află în patrimoniul primăriei și pe care, după solicitarea ANAF-ului urmează să-l dăm spre folosință, sub formă de titlu gratuit…
– Dincolo de starea pandemică, lucrurile trebuie să meargă mai departe! Vor mai începe anul acesta lucrările de reabilitare la blocurile din Scornicești?
– Cu siguranță, da! Este un alt proiect pentru care eu m-am zbătut foarte mult și îmi doresc să-l văd implementat în timpul cel mai scurt. Până acum a avut loc procedura privind scoaterea la licitație, a fost organizată licitația, s-a desemnat și un câștigător al licitației, au fost și contestațiile referitoare la desemnarea câștigătorului, iar după soluționarea recentă a contestațiilor vă pot aduce la cunoștință faptul că în câteva zile va fi semnat și contractul efectiv de prestări servicii. Vorbim de un contract al cărui termen de finalizare este de aproximativ un an și două luni de zile, din momentul semnării sale. Așadar, după semnare se trece la partea de proiectare, iar după aproximativ o lună de zile vor fi montate și schelele pe cele opt blocuri incluse în acest proiect.
– Tot în aceste vremuri grele vorbim și despre învățământul din Scornicești. Au copiii de aici posibilitatea să-și desfășoare lecțiile de acasă în clipa de față? Beneficiază aceștia de internet și laptop, așa cum este necesar?
– Până în acest moment nu am primit sesizări în sensul întrebării dumneavoastră, dar vă pot spune că majoritatea copiilor din Scornicești își desfășoară procesul educațional fără niciun fel de probleme. Totuși, dacă vor fi solicitări, vom răspunde prompt și vom rezolva cererile…
– Se mai poate discuta, în clipa de față, despre continuarea extinderii rețelei de gaze din orașul Scornicești?
– În ceea ce mă privește, săptămâna trecută am fost personal la Ministerul Dezvoltării, împreună cu președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, având discuții pozitive pe această temă. Este un proiect pe care cetățenii acestui oraș și-l doresc foarte mult, un proiect important pentru localitatea noastră, iar eu Daniel Tudor, le spun oamenilor că sunt foarte mari speranțe ca peste două săptămâni, după terminarea acestei stări de urgență să se găsească o sursă de finanțare, din fonduri europene sau guvernamentale, pentru extinderea rețelei de gaze din Scornicești.
– Ce înseamnă, ca întindere, această rețea de gaze din orașul dumneavoastră?
– Vorbim de aproximativ 50 de kilometri rețea de gaze naturale de care vor beneficia mulți locuitori ai orașului nostru dar și numeroși agenți economici pentru care rețeaua de gaze este o bună oportunitate de dezvoltare. Interes există, sunt foarte multe solicitări, se fac cereri, vine lumea și întreabă, iar lucrul acesta mă motivează și mai mă face să insist și mai mult pentru implementarea acestui proiect.
– Ca președinte al PNL Scornicești, ca și candidat la funcția de primar din partea acestui partid, ce înseamnă pentru dumneavoastră amânarea alegerilor locale din vara anului în curs?
– Este o decizie logică și nimeni nu o poate contesta. Amânarea acestor alegeri era inevitabilă în contextul pandemiei de coronavirus, o stare necesară dar nu aș putea spune că ne incomodează într-un fel sau altul. O acceptăm, așteptăm să se termine această stare de urgență, lucrurile să reintre pe un făgaș normal, iar mai apoi vom putea discuta și de campania care, cel mai probabil, va avea loc undeva prin toamna acestui an. Până atunci, însă, cea mai importantă este starea de sănătate a oamenilor din Scornicești.
– În această perioadă de grea încercare ați ales să fiți mai retras în ceea ce privește o eventuală campanie publică, așa cum fac unii dintre contracandidații dumneavoastră care au umplut rețelele publice cu poze în care se laudă cu tot felul de acțiuni. Ce aveți de comentat pe tema aceasta?
– Într-adevăr, deși am fost aproape de oamenii din Scornicești, deși am păstrat legătura cu aceștia și am avut numeroase acțiuni de informare și sprijinire, nu am dorit să-mi fac reclamă în spațiul public, pe paginile de socializare sau prin afișe de prezentare. Nu este cazul și nu văd prin asta un lucru de bun simț, luând în calcul necazurile și teama cetățenilor date de această pandemie neprevăzută și nedorită de nimeni. Am văzut și eu cum s-au comportat alții, așa au considerat ei că e mai bine să facă, să meargă și să ofere 10-15 pachete, iar mai apoi să-și facă din asta campanie publicitară. Eu le transmit numai atât: un bine, dacă îl faci, să-l faci în liniște și nu prin laudă sau gură multă! Dar…
– Ce mesaj le transmite viceprimarul Daniel Tudor locuitorilor din orașul Scornicești în aceste vremuri complicate, pe care nimeni nu le anticipa?!
– În primul rând, aș vrea să le mulțumesc și să-i felicit pentru modul în care au acționat în toată această perioadă. Le mulțumesc pentru că au înțeles și au respectat mesajele autorităților locale, dar și centrale, că au menținut distanța și s-au protejat în lupta cu acest virus. Mai mult, îi asigur pe cetățenii din Scornicești că se pot baza oricând pe mine și pe echipa liberală alături de care mi-am propus să facem treabă aici, la noi acasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.