Acasă Actualitate Campania de informare Maria Tănase-„Pasărea măiastră” înaripată de sufletul neamului nostrum, realizată...

Campania de informare Maria Tănase-„Pasărea măiastră” înaripată de sufletul neamului nostrum, realizată de Liceul Teoretic Petre Pandrea

249
44756311 - old parchment paper texture background, beige paper background

Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balș, participa, în perioada 23 septembrie-24 octombrie, cu proiectul de campanie de informare și conștientizare intitulat „Maria Tănase – «Pasărea măiastră» înaripată de sufletul neamului nostru” la Concursul Național EUROSCOLA, ediția a XII a (2019-2020), concurs organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
„Educaţie şi formare 2020” este cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale. Cadrul se bazează pe abordarea învățării pe tot parcursul vieții. Prin urmare, vizează orice formă de educație formală, non-formală sau informală – de la învățământul pentru preșcolari la învățământul superior și formarea profesională pentru adulți. În acest context, ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” se desfășoară sub titlul generic „Educația schimbă vieți”.

Obiectivele proiectului de campanie de informare și conștientizare sunt:
– Sintetizarea informațiilor culese in timpul perioadei de pregătire a campaniei într-un afiș reprezentativ pentru tema aleasă, de către şapte elevi din echipa de proiect. Afișul va fi folosit pentru materialele informative (printate sau online) în cadrul activităților incluse în Campania de promovare.
– Conștientizarea și valorizarea rolului determinant al educației în formarea Mariei Tănase ca artist și impactul activității ei asupra comunității, de peste 500 de elevi din școala noastră și din școlile partenere, prin realizarea a trei prezentări PPT și susținerea acestora în 10 ateliere de către 10 elevi în perioada 23 septembrie-24 octombrie.
– Informarea și conștientizarea contribuției și impactului activității Mariei Tănase asupra comunității naționale și internaționale prin organizarea de către echipa de proiect și parteneri a unei acțiuni pe Platoul din centrul orașului (25 septembrie) și a unui spectacol la Casa Tineretului din Balș (octombrie) pentru 400 de reprezentanți ai comunității (părinți, copii, profesori, reprezentanții instituțiilor locale etc).
– Crearea unei resurse online sub forma unei pagini de Facebook, ce va avea ca target un număr de peste 600 de followers, de către şase elevi din echipa de proiect. Aceasta va cuprinde exemple de bune practici, inspirație și postări dedicate activităților din Campanie în perioada 23 septembrie-24 octombrie.
– Dezvoltarea capacității creative a peste 50 de elevi de a transpune într-o formă artistică(desen, colaj, poezie etc) informații despre activitatea Mariei Tănase. Lucrările vor fi folosite pentru realizarea unei expoziții cu peste 50 desene/colaje ale elevilor inspirate din activitatea Mariei Tănase, în Sala de festivități a Primariei Orașului Balș și Biblioteca Orașenească( octombrie ).
– Până în acest moment, echipa de proiect, formată din 24 de elevi şi doi profesori coordonatori, a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi desfăşurate în liceu, în şcolile partenere dar şi în comunitate. Amintim activitatea de deschidere a campaniei – Pasărea măiastră se naşte- desfăşurată în centrul oraşului Balş, prilej cu care am jucat Ciuleandra, serile de audiţii, atelierele de diseminare susţinute de membrii echipei în faţa colegilor mai mari sau mai mici, o serie de interviuri, realizarea siglei campaniei şi a paginii de facebook https://www.facebook.com/MARIA-T%C4%83nase-Pas%C4%83rea-m%C4%83iastr%C4%83-%C3%AEnaripat%C4%83-de-sufletul-neamului-nostru-100774064660507/?view_public_for=100774064660507.

Activităţile s-au încheiat cu spectacolul – Pasărea măiastră cântă şi povesteşte, organizat la Casa Tineretului din Balş, pe 13 octombrie, ora 18.30, cu alte ateliere de informare, seri de audiţii şi o expoziţie cu desene şi colaje inspirate din viaţa şi activitatea Mariei Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.