Acasă Actualitate Dezvoltare Urbană Slatina, investiţii în proiecte moderne pentru urbe

Dezvoltare Urbană Slatina, investiţii în proiecte moderne pentru urbe

350

Un oraş modern, cum este Slatina, trece prin schimbări, se transformă şi se adaptează necesităţilor actuale ale locuitorilor, astfel încât să aibă un nivel ridicat de accesibilitate şi un aspect urban plăcut. În toată această transformare, SC Dezvoltare Urbană Slatina are un aport substanţial. Slătinenii au nevoie de o urbe sănătoasă, frumoasă, în ton cu un mediu curat, iar imaginea unui oraş curat şi frumos, iubit de locuitorii săi, ajută la formarea eticii ecologice a rezidenţilor. În acest proces local joacă un rol important societatea înfiinţată de primărie, anul trecut. SC Dezvoltare Urbană Slatina, societate de utilitate publică, aflată sub autoritatea tutelară a Primăriei municipiului Slatina, care are delegată activitatea de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi.

2019 a început pentru Dezvoltare Urbană Slatina cu bugetul aferent instituţiei. Bugetul a fost apoi organizat pe domeniile Venituri si Cheltuieli pe anul 2019. Astfel, 16.001.000 lei este suma aferentă anului 2019 privind veniturile, iar 15.800.000 lei înseamnă cheltuielile pentru anul 2019.

În perioada de primăvară, Dezvoltare Urbană Slatina a depus un efort considerabil de a crea decorul de primăvară din municipiul Slatina. care să arate aşa cum l-am găsit la acea vreme: plin de culoare. Şi asta datorită firmei din subordinea Primăriei Slatina, Dezvoltare Urbană Slatina. Decorul de primăvară s-a îmbogăţit de mii de flori colorate, iarbă tunsă, copaci toaletaţi şi înverziți.

Esplanada din centrul Slatinei, proiect pentru la toamnă
„Lucrările propuse în plan orizontal sunt următoarele:
– Pe tringhiul rezultat din intersecția diagonalei propuse și a axei Nord-Est marcată de frontul construit se vor monta plăci (pavele) de beton normal vibropresat de culoare gri deschis cu dimensiunile de 600x800x80mm și 800x800x80mm intersectate la fiecare trei rânduri cu plăci gri din beton prefabricat cu dimensiunile de 600x300x50 mm.
– Pe partea de diagonală și zona din dreptul frontului de blocuri se va monta un dalaj tip piatră cubică cu dimensiunile de 100x100x60mm. Acest tip de pavaj este conceput pentru a rezista și la trafic greu ocazional carosabil.
– Între cele două tipuri de pavaj – dalele gri deschis și cele gri 600x300x50mm vor fi montate benzi de tip L.E.D încastrat în paviment cu LED 5,3W, temperatură 3000k și finisaj aluminiu IP 67.
– Propunerea unui mobilier stradal prin amplasarea unor bănci de tip insulă sub zona de pergolă, a unor bănci rectangulare realizate din suporți de mozaic montate pe zona de pavaj din dală cubică. Coșurile de gunoi sunt metalice cu tratament anticoroziv, corpurile de iluminat sunt metalice montate pe stâlpi metalici H=8.00m, lumină tip LED 36.6W, 3000K, 4740lm, dimensiuni 255x60x440mm, finisaj grafit, IP 65.
Lucrările propuse în plan vertical sunt următoarele:
– Propunerea unor gradene ce vor face legătura de la cota Esplanadei (0.00) la cota parcului 2.40 – 2.50 m. Pământul aferent gradenelor va fi susținut de grinzi din beton de 40x70cm. Cotele de nivel sunt preluate prin intermediul gradenelor, acestea fiind 6 la număr având o înălțime de 40 cm fiecare.
– S-au propus două rampe de acces pentru persoane cu dizabilități în zona de Vest și cea de Sud.
– Propunerea unei fântâni ce va avea un diametru de 6m cu 4 grupuri sfert de cerc, duze laminate, distribuitoare și pompe.
– S-au păstrat toți arborii de pe Nord-Est, aceștia făcând parte din caracterul Esplanadei.
– Propunerea unei pergole metalice cu H = 4.50 m.
– Propunerea unui sistem de iluminat tip „ghirlandă” echipat cu sursă LED, tip de protecție IP65, montaj suspendat la H = 4m.
Vor fi detaliate soluțiile adoptate pentru proiectarea din punct de vedere al arhitecturii, structurii, instalațiilor sanitare, irigat, electrice, instalații degivrare, spații verzi, peisagistică și amplasarea de mobilier urban .”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Slatina.

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL are ca domeniu principal de activitate desfășuarea activităţilor ce țin de întreţinere peisagistică a municipiului reședință de județ, iar ca activităţi secundare toate activităţile necesare pentru realizarea obiectului privind întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a fântânilor arteziene şi pentru dezvoltarea urbană. Slatina se schimbă, iar realitatea nu o poate contesta nimeni. Modul de administrare al orașului e altul decât a fost până mai ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.