Acasă Actualitate INVITAȚIE LA FILM!

INVITAȚIE LA FILM!

499

În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh Amin.

Frați creștini, vreau ca în această Duminică a Floriilor să vă fac o invitație la film. Nu vă chem într-un Mall la Cinematograf și nici la puținele ecrane care au rămas în aer liber. Vă invit să veniți la Biserică și să vedeți cel mai realist film despre PATIMILE, MOARTEA și ÎNVIEREA Mântuitorului Iisus Hristos. Este un film 7D în care puteți simți durerea și vedea lacrimile Fecioarei care își vede Fiul răstignit. Filmul acesta rulează de astăzi și se încheie la ultimul Amin din Noaptea Învierii. În episodul de astăzi L-ați văzut pe Mântuitorul Hristos intrând în Ierusalim și noi toți așteptând cu sălcii în mână să Îl vedem și să I ne închinăm. În fiecare seară în săptămâna următoare o să ruleze câte un episod, dar ultimele trei, cele de joi, vineri și sâmbătă seara merită toate premiile Oscar.

Vă invit să vedeți live cum Hristos joi dimineață ne invită la Cina cea de Taină să primim Trupul și sângele Lui, iar seara merge ieșind pe ușa Sfântului Altar și se răstignește în mijlocul Bisericii mici de lemn sau Catedralei din zid. Vă rog să deschideți ochii și să vedeți preoții îngenuncheați lângă Crucea lui Hristos asemenea Sf. Apostol Ioan, speriați fiind, văzând pe Dumnezeu spânzurat pe lemn. Imaginea vizuală a Mântuitorului Hristos cum spală picioarele Apostolilor, cum împarte Trupul său și îi cheamă să bea din potir Sângele Lui, te transpune cu toată ființa ta în Ierusalimul de acum 2000 de ani.

La acest film nu se stă pe scaune confortabile, se cade a sta în genunchi și a privi întregul proces de mântuire al omului. Vineri dimineață conștient fiind de păcatele sale, preotul ca un nevrednic, așează Trupul Mântuitorului simbolizat de Epitaf cu multă luare aminte în mijlocul Bisericii, imprejmuind cu flori și lumânări pe Cel fără de moarte. Cutremurător să vezi omul cum pune mâna pe Trupul lui Dumnezeu și îl așează pe o masă ca noi să vedem real cum Dumnezeu în fiecare an se jertfește pentru noi. Seara, un glas trist al clopotului cheamă o întreagă comunitate să vadă episodul înmormântării Izvorului Vieții celei Veșnice. Cu toții luăm rând pe rând locul Fecioarei și al Apostolilor plângând pe Dumnezeu. Nu înțelegem, asemenea lor, din ce vedem, cum se poate ca Dumnezeu să stea întins și pregătit de mormânt. Solemnitatea procesiunii cu trupul Mântuitorului Hristos înconjurând Biserica trăită de fiecare dintre noi nu face altceva decât să ateste realitatea întregului proces la care suntem invitați de Biserică. Vedem preotul cum Îl ia pe Mântuitorul în brațe și Îl așează pe Sfânta Masă din Altar închizând apoi Sfintele Uși ca și cum ar prăvăli piatra peste mormânt.

Lăsăm Biserica într-un întuneric profund, plecând fiecare spre casele noastre ca a doua zi aproape de primele ore ale dimineții să luăm rolul, în ultimul episod, Mariei Magdalena și mironosițelor care, văd cum piatra este răsturnată, adică Sfintele Uși se deschid și primim Lumina Învierii lui Hristos. Un film excelent cu Dumnezeu în rolul principal și noi, fiecare, schimbând rolurile soldaților, Fecioarei Maria, Apostolilor, Mironosițelor. Ați tresărit când ați auzit de rolul soldaților? Eu unul prin păcatele mele L-am răstignit pe Dumnezeu mai crunt decât au făcut-o soldații romani, L-am batjocorit mai cu ardoare ca membrii Sinedriului, dar vreau să plâng măcar pe jumătatea lacrimilor celor care au conștientizat jertfa lui Dumnezeu pentru oameni.

Frați creștini, vă invit la film, la cel mai bun film posibil!

Alin Bolboașă Șofaru

Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.