Acasă Actualitate Europarlamentar cu cabinet la Slatina. Victor Negrescu anunţă că zeci de mii...

Europarlamentar cu cabinet la Slatina. Victor Negrescu anunţă că zeci de mii de români au semnat, până acum, petiţia „România cere Schengen”

156

Europarlamentar cu cabinet la Slatina. Victor Negrescu anunţă că zeci de mii de români au semnat, până acum, petiţia „România cere Schengen”

În prezenţa a peste 500 de membri aflaţi la Conferinţa PES Activists Bucureşti, liderul organizației PES Activists România, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, a anunţat că petiţia „România cere Schengen”, iniţiată de organizaţie a depăşit deja 20.000 de semnături fizice pe întreg teritoriul ţării, întrunind de asemenea peste 1000 de semnături online.

„Petiţia noastră «România cere Schengen» s-a bucurat deja de sprijinul a zeci de mii de români. Avem peste 20.000 de semnături fizice din ţară şi peste 1000 în mediul online. Până la sfârşitul demersului nostru, când vom depune această petiţie, ne propunem să avem în jur de 50.000 de semnături, poate chiar mai mult. Va fi depusă oficial la Bruxelles, în Comisia pentru Petiții din Parlamentul European, prin aceasta cerând ca dreptul românilor să fie respectat – acela de a intra în spaţiul Schengen, de a spune că România nu mai trebuie să fie tratată ca o țară de rang secund”, a spus liderul PES Activists România, deputatul european Victor Negrescu.

Textul petiției arată că „României i se refuză dreptul de intra în Schengen, deși a îndeplinit deja toate condițiile și obiectivele asumate! Mai mult, acordurile semnate între România și UE obligă toate statele membre să acorde țării noastre acest statut – de membră a zonei de liberă circulație! […] Cerem decidenților Uniunii Europene și reprezentanților tuturor statelor membre din Consiliu să respecte acordurile semnate în cadrul UE, să stopeze discriminarea și să primească România în spațiul Schengen!”.

Petiţia PES activists România poate fi semnată aici: www.petitieonline.com/romania_cere_schengen

Conferinţa PES activists Bucureşti, desfăşurată duminică, 6 septembrie, la Romexpo, a fost prilejul pentru activiștii PES din București de a alege noua structură de conducere a organizaţiei municipale și de a reitera importanța temelor europene pentru societatea românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.