Acasă Actualitate Deputatul Dumitru Niculescu a primit răspuns: „CNADNR analizează posibilitatea privind alocarea de...

Deputatul Dumitru Niculescu a primit răspuns: „CNADNR analizează posibilitatea privind alocarea de fonduri pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a obiectivului «Podul rutier peste Olt la Slatina”

161

Într-un număr recent al Ziarului de Olt vă prezentam o interpelarea „Podul Olt necesită intrarea în reparaţii capitale!”, făcută de către deputatul Colegiului 5, Dumitru Niculescu. Adresanţii erau Ministerul Transporturilor şi faimoasa Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Deputatul supunea atenţiei problema Podului Olt din municipiul Slatina, un obiectiv care face parte dintr-un traseu intens circulat, Slatina-Craiova şi intreaga zonă limitrofă. Acesta spunea că uzura fizică, dar şi morală a podului, a dus la o stare continuă de deteriorare a podului, care a fost, la un interval de câteva luni, mai degrabă, cârpit decât reparat şi, de aceea, se impune, imperativ, o reabilitare generală, solidă şi din temelii a Podului Olt-Slatina.

Ministerul Transporturilor spune că, printr-un contract de Asistenţă Tehnică, semnat în 7.03.2012, s-a elaborat Expertiza Tehnică şi Stiudiul de Fezabilitate pentru mai multe obiective, printre care şi podul de la Slatina. Ministerul mai precizează că după studiile respective, finanţarea pentru podul de peste Olt de la Slatina nu a putut fi asigurată finanţarea din perioada de programare POS-T 2007-2013.

CNADNR răspunde la fel, fără nicio reţinere. Dar, în plus, mai spune că a făcut demersurile necesare la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Fondurilor Europene, cu privire la includerea în Programul Operaţional Infrastructură Mare 20142020  (POIM).

Valoarea totală a investiţiei este de 36.915 (inclusiv TVA), perioada investiţiei fiind de 12 luni. Aşa că, slătinenii, oltenii şi toţi cei care vor tranzita podul, să se înarmeze cu multă răbdare, cu gândul că niciodată nu va cădea podul cu ei şi cu siguranţa că orice gaură apărută în pod va fi acoperită cu mult patos de CNADNR. Podul se va face, cândva, peste timp şi spaţiu. Important e ca rovignetele să fie plătile la zi.  

1 COMENTARIU

  1. Unflatul asta giftuit de bani acestei tari a facut un calcul simplu, cite mii de masini trec peste podu acesta zilnic? Pe unde se deviaza traficul bai traseistule politic? Vai mama ta de parlamentar aduce-ti propuneri fara a lua in calcul cite zeci de mii de oameni afectati cu ideile voastre tembele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here