Acasă Politic Punct final, viaţa merge mai departe. Darius Vâlcov nu mai este senator....

Punct final, viaţa merge mai departe. Darius Vâlcov nu mai este senator. Senatul a luat act de demisia acestuia

69

Pe ordinea de zi a Senatului s-a aflat „Proiectul de hotărâre privind vacantarea unui mandat de senator”, prin care aleşii au dezbătut,  cererea primită de aceştia din partea senatorului Darius Vâlcov, prin care acesta îşi prezintă demisia.

„HOTĂRÂRE privind vacantarea unui mandat de senator
Având în vedere demisia din calitatea de senator a domnului Darius-Bogdan Vâlcov, ales în Circumscripţia electorală nr.30 Olt, colegiul uninominal nr. 1. În temeiul prevederilor art.70 alin.(2) din Constituţia României, republicată, ale art.7 alin.(1) şi (4) din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, ale art.48 alin.(16) din Legea nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice local nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art.18 şi ale art.194 din Regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr.28/2005 cu modificările şi
completările ulterioare,
Senatul adoptă prezenta hotărâre:
Articol unic. – Senatul ia act de încetarea prin demisie a mandatului de senator al domnului Darius-Bogdan Vâlcov, ales în Circumscripţia electorală nr.30 Olt, Colegiul uninominal nr.1, începând cu data de 25 mai 2015, şi declară vacant locul de senator.”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Senat.

Acest gest atrage după sine o retragere din viaţa publică şi politică a celui care a cerut demisia. Practic, Plenul Senatului a îndeplinit o simplă formatilate. Aluat act de cererea făcută încă din 7aprilie de către Darius Vâlcov. Începând cu această zi, devine vacant postul său de reprezentnat al locuitprilor Slatinei şi nordului judeţului.

Într-o ţară normală, trebuiau organizate alegeri anticipate parţiale, dar premier în România este Victor Ponta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.