Acasă Actualitate Debut reuşit! „Sărbătoarea comunei Vitomireşti”, un succes al lui Robert Rotea

Debut reuşit! „Sărbătoarea comunei Vitomireşti”, un succes al lui Robert Rotea

536

Prima ediţie a care s-a desfăşurat în localitatea care dă numele sărbătorii, pe 12 octombrie a.c. a reprezentat un debut încununat de succes. Primarul comunei Vitomireşti, Robert Rotea, Primăria şi Consiliul Local Vitomireşti, au organizat prima ediţie a „Sărbătorii comunei Vitomireşti”. O zi prin care numele oamenilor care mai sunt sau nu printre noi au făcut cinste celei mai nordice localităţi a judeţului au fost amintite. În cadrul aceleiaşi serbări, au fost premiaţi elevii care au obţinut medii de toată mândria în anul şcolar 2013-2014 şi la examenele de sfârşit de ciclu şcolar, cum ar fi Evaluarea Naţională sau Bacalaureat. Totodată, au fost premiate şi cuplurile care au înplinit 50 de ani, au primit premii şi cei mai vârstnici locuitori ai Vitomireştiului.

O sărbătoare cu n-a mai fost

„Sărbătoarea comunei Vitomireşti”, a avut oaspeţi importanţi: oficialităţi, personalităţi născute în Vitomireşti, dar care lucrează sau trăiesc în alte zone ale României sau au părisit lumea. Comuna a oferit României nume importante, care au avut sau au cariere de succes, dar şi artişti de muzică populară sau ansamblu folcloric profesionit, din partea „Doinei Oltului”, cei care au oferit un spectacol de neuitat.

Programul sărbătorii a debutat cu o întâlnire în proaspăt reabilitatul Cămin Cultural, a urmat cu o depunere de coroane şi o slujbă religioasă la Monumentul Eroilor din centrul comunei şi a continuat până seara târziu cu spectacole oferite de elevii Liceului Vitomireşti şi artişti ai Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”.

Lansarea volumului monografic al comunei cu nume de cioban

În cadrul manifestărilor a fost lansată cea mai nouă monografie a comunei Vitomireşti, volum care conţine şi capitolul referitor la toponimul localităţii, care vine de la antroponimul Vitomir, care a fost un cioban al zonei. Tot de aici aflăm că, iniţial, localitatea s-a numit Costeşti, şi acesta un antroponim, venind de la numele Costea.

„Sărbătoarea comunei Vitomireşti” nu se opreşte aici, oficialităţile locale anunţând o nouă ediţie la anul, pe vremea asta. Pentru că locuitorii Vitomireştiului merită o serbare a lor. Pentru că vitomireştenii merită să fie apreciaţi pentru cartea pe care o au, pentru munca loc, pentru iubirea lor şi pentru vârsta lor. De asta se va ocupa Robert Rotea, cel care va fi primar şi peste 25 de ani, aşa cum a spus acesta pe scena amplasată în faţa primăriei.

Un material amplu, în următoarea ediţie tipărită a Ziarului de Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.