Acasă Politic Ministrul Florin Barbu, întâlnire cu ambasadorul Franței

Ministrul Florin Barbu, întâlnire cu ambasadorul Franței

58

Doi lideri în piața agrară din Europa, România și Franța, pot genera oportunități economice de interes comun pentru ambele state. Deschiderea piețelor, găsirea celor mai bune soluții de comunicare, au reprezentat tema discuțiilor dintre ministrul Florin Barbu, deputat de Olt, și excelența sa, ambasadorul Nicolas Warnery.
Luni 13 noiembrie, discuțiile au sintetizat în următoarele:

„Am avut, astăzi, o întâlnire cu E.S. Nicolas WARNERY, ambasadorului Republicii Franceze, la sediul MADR.
Având în vedere relațiile foarte bune de colaborare dintre România și Republica Franceză, în contextul actualei Politici Agricole Comune, am discutat despre solicitarea derogării de la aplicarea GAEC 7 și 8, ambasadorul Nicolas Warnery reiterând susținerea țării sale pentru România.
Un alt subiect de discuție a fost despre situația și presiunea importurilor de cereale din Ucraina, unde este nevoie de solidaritate și cooperare pentru a găsi cele mai bune forme de susținere pentru fermieri.
În privința cărnii de pui, Franța și-a manifestat interesul pentru produsele din țara noastră, apreciind în mod deosebit calitatea produselor, mai cu seamă că România are o autosuficiență de 130%.
Vom continua și demersurile pentru colaborarea în domeniul învățământului agricol, expertiza oferită de statul francez fiind extrem de importantă pentru România.
Mă bucur că putem continua și consolida această relație de cooperare în domeniul politicilor agricole dintre România și Franța și că ne putem baza pe sprijinul, experiența și susținerea statului francez în tot ceea ce înseamnă viitorul agriculturii românești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.