Acasă Cultură Coiful chalcidic de la Balș, expus la Roma

Coiful chalcidic de la Balș, expus la Roma

92

Muzeul Județean Olt, va participa la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, de la Muzeul Național Roman din Roma, organizată de Muzeul Național de Istorie a României , cu o piesă de excepție, și anume, Coiful chalcidic de la Balș, județul Olt.

„Muzeul Național de Istorie a României organizează expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” la Muzeul Național Roman din Roma, Italia.
Conceput și coordonat de Muzeul Național de Istorie a României, sub egida Ministerului Culturii, proiectul este realizat în colaborare cu 45 de muzee din țară și din Republica Modova.
Muzeul Județean Olt are onoarea de a fi parte a acestui proiect, participând cu o piesă de excepție din patrimoniul său, respectiv Coiful chalcidic de la Balș, județul Olt ”, se arată în postarea de pe pagina de socializare a Muzeului Județean Olt.

Coif Chalcidic, scurt istoric:

  • tip II, grupa tracică, locul descoperirii, toponim: Balş, Olt;
  • tipul de cercetare: descoperire întâmplătoare;
    contextul arheologic: necunoscut;
  • locul depozitării: Muzeul Judeţean Olt, Slatina Depozit, cota de inventar: 9720;
  • material: bronz;
  • dimensiuni: h = 26,8cm, grosime tablă = zona oculară 1,8mm; zona cervicală 2,8mm; circumferinţă maximă a calotei = 65cm;
  • datare: secolul IV a.Chr., mai probabil în a doua parte a intervalului.

Sursa scurtului istoric și, de asemenea, pentru o studiere aprofundată: https://www.enciclopedia-dacica.ro/?operatie=subiect&locatie=armele&fisier=Coiful_de_tip_chalcidic_de_la_Bals_judetul_Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.