Acasă Învățământ Serile de Sidef – Școala Gimnazială – „Eugen Ionescu”

Serile de Sidef – Școala Gimnazială – „Eugen Ionescu”

75

În data de 23.11.2023, în cadrul Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” – Slatina, se desfășoară un concurs de poezie, sub titlul „Serile de Sidef”, în colaborare cu instituțiile partenere, cu ocazia zilelor, Eugen Ionescu.
Concursul respectiv, are loc pe data de 23.11.2023, orele – 17.00 și se desfășoară în cinci săli de clasă inclusiv Centrul de documentare și formare de la etajul 2. Concursul este destinat cu preponderență elevilor de la nivelul preșcolar (grupa mare) și celor de la nivelul primar,pasionați de poezie.

Elevii înscriși în concurs la nivelul preșcolar și clasele pregătitoare a I-a și a ll-a, vor recita o poezie din literatura romană sau universală, având ca temă „Familia”, iar elevii care sunt înscriși la nivelul primar clasele a lll-a și a IV-a, vor recita o poezie din literatura română sau universală, având ca temă „Pacea” și o poezie din volumul „Elegii” pentru ființe mici, de Eugen Ionescu. În cadrul concursului participă maxim un elev din fiecare clasă, din școlile și grădinițele angrenate în concurs.
Elevii fiind selectați de profesorii îndrumători la nivel de clasă și înscriși în concurs pe baza unei fișe de înscriere, iar transmiterea acesteia făcandu-se pe e-mail organizatorului până la data de 15.11.2023.

Înmânarea premiilor are loc pe data de 23.11.2023, din juriu făcând parte cadre didactice și reprezentanți ai instituțiilor partenere, Biblioteca Județeană Olt – Ion Minulescu, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Societatea Culturală Eugen Ionescu – Slatina, Club Superoptimist, Internațional Slatina, Școli și Grădinițe partenere și părinți. Evident, juriul este condus de un președinte și membrii juriului, care au ca obiectiv principal, intonația, ritmul, pronunția, interpretarea, urmând să li se acorde premii și mențiuni în funcție de acestea.

Nu ne rămane decât să dorim succes tuturor participanților și zile frumoase și bune!

Simionescu Cecilia Tatiana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.