Acasă Politic Marius Iancu, semnatar al unei legi privind combaterea consumului de tutun în...

Marius Iancu, semnatar al unei legi privind combaterea consumului de tutun în rândul tinerilor

69

Deputatul Marius Iancu se numără printre semnatarii unui proiect privind modificarea şi completarea Legii nr. 201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Semnatarii proiectului motivează iniţiativa pe baza nevoii de a reduce expunerea minorilor la produsele ce le pot afecta sănătatea, cum ar fi tutunul.

„În vederea reducerii expunerii copiilor şi tinerilor la produsele de tutun, actul normativ propus extinde interzicerea comercializării prin automate şi interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani pentru ţigaretele electronice, flacoanele de reumplere pentru ţigarete, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului.
Totodată, se stabileste implicarea şcolilor în procesul de prevenire şi control a acestui comportament, prin prevederea care stipulează că instituţiile de învăţământ au obligaţia de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea/deţinerea şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice şi dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului, în incinta acestora.
De asemenea, prin iniţiativa legislativă se asigură preluarea unor definiţii care au fost omise la transpunerea anterioară a legislaţiei europene, respectiv definiţiile ţigaretei electronice, a flaconului de reumplere a ţigaretei electronice, aşa cum sunt acestea prevăzute în textul Directivei 2014/40/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind apropierea actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre în ceea
ce priveşte fabricarea, prezentarea şi vanzarea produseior din tutun şi a
produselor conexe şi de abrogare a Directivei 2001/37/CE.”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.