Acasă Politic Gigel Ştirbu prezintă noile reglementări privind funcţionarea sălilor de jocuri de noroc

Gigel Ştirbu prezintă noile reglementări privind funcţionarea sălilor de jocuri de noroc

104

Deputatul Gigel Ştirbu se numără printre susţinătorii noilor reglementări în domeniul jocurilor de noroc. Acesta afirmă că modul în care funcționează piața jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor cuprinse în reforma propusă de Ministerul Finanțelor.
Contribuțiile care vor fi plătite de companiile din acest domeniu vor fi majorate, urmând să aducă bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs și 450 milioane lei pentru întreg anul următor. Cu 30% din acești bani se vor finanța programe de prevenție și tratare a dependenței.
Ca noutate legislativă, pentru securizarea veniturilor bugetare, companiile din domeniu vor fi obligate la contractarea unei polițe de asigurare care să garanteze plata taxelor și a impozitelor datorate. Pentru a putea activa în România, operatorii din această piață trebuie să aibă sediul social în țară și să se înscrie într-un registru care va fi disponibil online. Astfel, vor fi mai ușor de găsit informațiile despre operatori, licențele pe care le dețin și sediile pentru care au autorizație de derularea a acestor activități. De asemenea, se va interzice vânzarea de băuturi alcoolice în incinta sălilor în care se desfășoară jocurile de noroc.
Această reformă are scopul protejării jucătorilor vulnerabili, a creșterii veniturilor bugetare, dar și a aducerii de mai multă ordine și transparență în cadrul legal în care funcționează companiile de jocuri de noroc”, declară deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.