Acasă Cultură ZILELE POEZIEI ORAȘULUI PIATRA OLT

ZILELE POEZIEI ORAȘULUI PIATRA OLT

38

Așa s-a intitulat evenimentul din data de 30 septembrie 2023, marcând prima ediție a Festivalului Concurs de muzică folk și poezie ,,Constantin Triță , poet al iubirii „, eveniment desfășurat sub egida Consiliului Județean Olt, a Primăriei și Consiliului local Piatra Olt, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.
Personalitate marcantă în spațiul cultural local și național, fiind și membru al Uniunii Scriitorilor din România, poetul Constantin Triță este cunoscut și recunoscut în lirica națională ca fiind ultimul poet romantic al Olteniei, un urmaș demn de toată lauda a poetului George Țărnea, în poezia de dragoste.
Prezent pe toată durata derulării evenimentului în sală, primarul orașului Piatra Olt, dl. Nicușor RADA declara:
,, Încă de la începutul mandatului meu, împreună cu echipa de la Primărie și Consiliul local, pe lângă multiplele proiecte sociale și edilitare, susținem învățământul, sportul și cultura, repere care au fost, sunt și vor rămâne prioritare… Prin evenimente precum ,, Zilele Poeziei Orașului Piatra Olt „, ne asigurăm că punem în valoare bogăția creativă și spirituală a comunității noastre. ”
Cu emoția specifică începutului, sala Centrului de Cultură Piatră Olt care a găzduit manifestarea, și aceasta o investiție nouă, derulată în mandatul primarului Nicușor RADA, au evoluat pe scenă autori de seamă din literatura contemporană, premianții Festivalului Concurs de Poezie , interpreți de muzică folk și muzică populară, alte categorii de artiști și creatori de frumos.
De remarcat prezența la eveniment și aprecierile exprimate cu această ocazie de Președintele Consiliului Județean Olt, dl. Marius OPRESCU și Directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, dl. Viorel Pintea.
Pe toată durata festivităților, soția poetului omagiat, doamna Constanța Tanțy Triță, a fost o prezență caldă, prietenoasă, întărind și mai mult legăturile de prietenie cu oamenii de cultură veniți din toată țara la eveniment, oameni care l-au cunoscut și l-au apreciat în cursul vieții pe poetul iubirii, Constantin Triță.

Marin RADA
membru UZPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.