Acasă Politic PNL Olt susţine programul „Masă sănătoasă”

PNL Olt susţine programul „Masă sănătoasă”

33

Alături de elevi, un deziderat al politicilor publice liberale, o prioritate a modului de acţiune a PNL.O măsură adoptată recent vizează populaţia şcolară.
Aproximativ 180.000 de elevi și preșcolari din 450 de unități de învățământ vor primi o masă caldă pe zi sau un pachet alimentar. Ministra liberală a Educației a decis continuarea și în acest an a programului-pilot „Masă caldă”.
Potrivit noii legi a învățământului preuniversitar, din anul următor programul-pilot va fi înlocuit cu programul „Masă sănătoasă”, care va avea peste un milion de beneficiari.
„Până se pot pregăti actele normative secundare și se vor face licitațiile în teritoriu pentru un milion de copii, ne dorim să continuăm cu formula de până acum cu 450 școli în programul-pilot «Masă Caldă» și așteptăm toate avizele de pe circuitul interministerial pentru a intra în ședință de Guvern și a fi aprobată. Ne dorim ca, pentru școlile care au fost incluse până acum, să continuăm programul și apoi în anul următor să putem extinde la numărul asumat prin legea învățământului”, ministra PNL al Educației, Ligia Deca.
Măsura este primită cu deschidere în rândul copiilor, dar şi al părinţilor, dovada faptului că şcoala este prioritară în agenda PNL.

1 COMENTARIU

  1. Ca multe alte programe care vin in sprijinul populatiei, din ce in ce mai saracita de ,,politicile fiscale,, ale actualei coalitii guvernamentale, prelungirea programului ,,masa calda,, in scoli este foarte benefica pentru sutele de mii de copii elevi, dintre care unii cu putine posibilitati de a-si asigura masa zilnica.
    De aceea salut preuparea constanta a PNL de a fi in permanenta receptiv la toate problemele cetatenilor, inclusiv ale copiilor scolari, si nu numai, considerand scoala o prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.