Acasă Actualitate TMK Artrom. Ruşii vând la sârbi

TMK Artrom. Ruşii vând la sârbi

61

TMK Artrom, unul dintre cei mai mari producători industriali de țevi din România și din Europa și printre principalii angajatori din Slatina, devine Artrom Steel Tubes, după ce sârbii de la Hefestos Capital au cumpărat compania de la ruși. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, iar valoarea tranzacției nu a fost comunicată.

„Suntem încântați să anunțăm că am achiziționat 100% din compania ARTROM STEEL TUBES, cel mai important grup industrial din România și unul dintre liderii producției de țevi premium cu aplicații speciale din Europa. Timp de 21 de ani, misiunea Hefestos Capital a fost să consilieze și să dezvolte companii și brand-uri de top din sud-estul Europei, să readucă în prim-plan lideri vechi și să creeze campioni noi. Achiziția companiei ARTROM ne va permite să-i oferim o nouă perspectivă și suntem nerăbdători să lucrăm împreună cu management-ul companiei, cu echipa de specialiști, dar și cu autoritățile române, furnizorii și clienții noștri din toată lumea, ca să dezvoltăm mai departe potențialul ARTROM STEEL TUBES, a declarat Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital.

Ca urmare a tranzacției, noii beneficiari reali ai Grupul ARTROM, dar și ai companiilor deținute de acesta în România, Italia și SUA sunt sârbii Milutin Nikolic și Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital. Aceste companii nu mai fac parte din Grupul TMK, nu mai sunt controlate de acesta și nu mai au legături cu fostul investitor rus. De altfel, tranzacția a fost deja certificată de autoritatea competentă din Germania, noii beneficiari reali au fost înregistrați la Registrul Comerțului din România și au fost deja notificate, în acest sens, toate autoritățile române relevante. Odată cu schimbarea acționariatului, a fost solicitată și anularea deciziilor de înghețare a fondurilor societăților din România (foste TMK), din cauza sancțiunilor impuse fostului beneficiar real.

Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcția de Director General, a devenit Președintele Consiliului de Administrație al companiei în urma aprobării unui nou act constitutiv în cadrul celei mai recente Adunări Generale Extraordinare a Acționarilor. În funcția de Director General a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca Director General Adjunct de Operațiuni timp de peste 25 de ani. Echipa de conducere a societății rămâne aceeași. Nu vor exista schimbări nici în conducerea sucursalelor din străinătate ale companiei și activitatea va continua cu toți partenerii în condițiile contractuale existente. Grupul ARTROM va opera de sine stătător și va continua să își dezvolte afacerea pe toate nișele pe care este prezent.

Noii acționarii au decis și numirea unui nou Consiliu de Administrație al ARTROM STEEL TUBES, dominat de administratori independenți, din care fac parte Adrian Popescu, Stefan Pe-trovic, Casey Steven Sears, Cristian Drinciu, Vlad Năstase, Victor Cionga și Ingrid Larsen – specialiști cu experiență semnificativă în domeniul lor de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.