Acasă Actualitate România, sărbătorită în Tenerife

România, sărbătorită în Tenerife

240

O slătineancă, plecată de ani buni în frumosul tărâm spaniol al Insulelor Canare, Ana Liliana Ionescu, duce drapelul României, alături de gastronomie şi folclor, în Tenerife.
De Ziua Naţională a României, asociaţia pe care o conduce a organizat o mare petrecere românească.

„Sunt Ana Liliana Ionescu preşedintele Asociaţiei Edificando Sueños (Edifică Visele) din Tenerife şi avem membri români, rezidenţi în Tenerife şi promovăm România de şase ani de zile aici.
Ziua de 1 decembrie 2019, a avut un mare răsunet prin titlul Descoperă Romania şi, mai ales, prin participarea pentru prima dată în Insulele Canare a unui primar la un asemenea eveniment.
Doamna Primar Josefa Mesa Mora, din municipiul Guia de Isora, Tenerife, a deschis, cu un mesaj de mulțumire şi aprecieri pentru toți românii rezidenți în municipiul lor, dar și în toată Insula şi a fost foarte încântată că am ales să sărbătorim împreună această zi importantă pentru comunitatea de români.

Tematicile alese au fost: cunoașterea istoriei, cultura, inventatori celebri români, muzica populară, portul popular. De asemenea, a avut loc şi o expoziție de fotografii, haine, gastronomie, toate încununate cu mult joc românesc.

Au intrat în hora românească cele patru consiliere care au participat cu mare interes, dar şi doamna primar.

Imaginea noastră a ajuns la alt nivel, unul pozitiv, cu aceste acțiuni de voluntariat în echipa. Le mulţumesc din suflet tuturor pentru munca depusă timp de două săptămâni şi pentru pregătirile culinare proaspete. Ţin să adaug că doamna Mariana, din Craiova, a făcut prăjituri, printre care amandine, si un tort minunat cu harta României.
Mulţumesc, de asemenea, pentru colaborare Primăriei Guia de Isora, doamnei consilier Angeles Gonzales Rodriguez pentru gestionarea evenimentului si pentru susținere”, spune Liliana Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.