Acasă Actualitate ITM Olt, în interesul cetății!

ITM Olt, în interesul cetății!

99
        S-a creat o modă. Cu hashtag sau cu rezist, mai mult sau mai puțin, că instituțiile statului sunt consumatoare din bani publici, că nu produc eficiență, că nu dau randament și sunt prea puțin folositoare societății bazate pe acumularea de capital. În contrapartidă cu acest val, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt acționează acolo unde este nevoie. Pentru adevărata Românie normală, pentru lege și ordine. Rezultatele susțin cele de mai sus.
În luna noiembrie 2019, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 224 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 245 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 143 sancțiuni, din care 137 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 103.000 lei.
În luna noiembrie 2019, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor 3 agenți economici care îi foloseau, le-au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 14 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 14 persoane cu incapacitate temporara de muncă.
Cele mai frecvente deficiențe au fost:
– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
– neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
– netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
– neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here