Acasă Actualitate Un oltean de excepție, la București. Alin Bolboașă Șofaru, profesorul anului 2019

Un oltean de excepție, la București. Alin Bolboașă Șofaru, profesorul anului 2019

3376
       Marți, 22 octombrie 2019, cu puțin după orele prânzului, în urma unui raport de activitate, privind starea învățământului școlar în perioada 2018-2019, organizat de Inspectoratul Școlar General al Municipiului București, în parteneriat cu Primăria Capitalei, în Aula Magna din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, un oltean de excepție, de la Văleni, a fost recompensat pentru harul, munca, dăruirea și priceperea de care dă dovadă în fața celor pe care, ca dascăl, îi pregătește…
Mai exact, tânărul Asistent Univ. Drd. Teolog, Alin Bolboașă Șofaru, profesor la Colegiul Național «Alexandru Ioan Cuza» din București, a primit, „în semn de prețuire pentru contribuția adusă la dezvoltarea învățământului bucureștean”, o diplomă de excelență ce poartă semnătura inspectorului școlar general al capitalei, prof. Ioana Mihaela Neacșu.
«Sunt onorat și vizibil emoționat, cu toate că încerc să stăpânesc lucrul acesta, tot așa cum, de la catedră, fac tot posibilul ca elevii mei să nu simtă nimic altceva decât omul. În prima mea zi de învățământ, am găsit pe holul liceului unde intram un mesaj care a cutremurat toată ființa mea și pe care nu îl pot scoate nici din suflet și nici din minte:
„Eu sunt copilul,
Tu ții în mâinile tale destinul meu
Tu determini în cea mai mare măsură dacă voi reuși sau voi eșua în viață.
Dă-mi, te rog, acele lucruri care mă îndreaptă spre fericire!
Educă-mă, te rog, să pot să fiu o binecuvântare pentru viață!”
Probabil, una dintre cele mai importante legi, după care încerc să-i modelez pe copiii mei, o găsim în „Banchetul” sau „Simpozionul” lui Platon, ca definiție socratică: DRAGOSTEA ESTE DORINȚA OAMENILOR de a intra în posesia BINELUI pentru totdeauna!
Mulțumesc frumos, tuturor celor care mi-au dat posibilitatea să fiu profesor, oamenilor frumoși din viața mea, așa cum îmi place mie să îi numesc!», a precizat Alin Bolboașă Șofaru, în exclusivitate pentru cititorii Ziarului de Olt, o publicație pentru care acesta furnizează, constant, articole de excepție, adevărate pilde pentru o conduită cât mai bună a semenilor săi, în viața de zi cu zi.
În altă ordine de idei, se mai poate spune că premiul obținut de tânărul Alin Bolboașă Șofaru vine ca o răsplată pentru cel care a înțeles că funcția de dascăl înseamnă cu mult mai mult decât o… simplă condică semnată, că este datoria lui ca de acolo, de la catedră, să dea societății oameni cinstiți, capabili și bine instruiți, pentru o Românie curată și frumoasă, pe care cu toții ne-o dorim…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.