Acasă Actualitate Plan roşu de intervenţie la un accident! Scene de groază la Priseaca....

Plan roşu de intervenţie la un accident! Scene de groază la Priseaca. Se solicită donarea de sânge pentru victime

1220

Un asemenea accident ca cel din dreptul comunei Priseaca, nu s-a mai văzut în trecutul apropiat. Cifrele accidentului sunt de filme de groază: 1 mort, 14 internaţi la spital, 4 asistați la faţa locului, doi fără traume. Au fost implicate şase vehicule, respectiv un microbuz transport persoane, o autoutilitară de transport vehicule, un autotren și trei autoturisme. Pe partea de intervenţie s-a lucrat cu şapte ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, precum și nouă ambulanțe SAJ.
Cei de la ISU au fost nevoiţi să instituie Planul Roșu de Intervenție, deoarece este vorba despre un accident cu mai mult de 10 persoane implicate.
Pentru a asigura asistenţa medicală a pacienţilor ajunşi la Spitalul Judeţean Slatina, instituţia a chemat de acasă 15 medici şi 25 de asistente pentru UPU, Terapie Intensivă, Blocul Operator, Radiologie, Chirurgie şi Ortopedie. Terifiant este faptul că Centrul de Transfuzii Olt a consumat toată rezerva de sânge pentru victimele internate la Spitalul Judeţean Olt. Instituţia solicită cetăţenilor să meargă să doneze sânge, cu începere de la ora 8:00.

În accidentul din dreptul comunei Priseaca au implicate un microbuz, care transporta persoane, o autoutilitară cu autovehicule, un TIR și trei maşini. Au fost implicate mai mult de 20 de persoane. 19 persoane au fost rănite, printre acestea se aflau şi o femeie gravidă şi doi copii. Un bărbat din Scorniceşti, în vârstă de 49 de ani a murit pe loc.

foto: DRDP Craiova

Traficul a fost blocat ceasuri bune, iar la faţa locului s-a intervenit cu o macara pentru scoaterea autoplatformei de pe carosabil.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.