Acasă Politic Marius Iancu, co-semnatar al unui proiect legislativ important. Iniţiativa se află la...

Marius Iancu, co-semnatar al unui proiect legislativ important. Iniţiativa se află la comisie

145

Camera Deputaţilor este cameră decizională în cazul proiectului de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare a României-S.A. Acum, proiectul se află la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din cadrul Camerei deputaţilor.

După cum scriam în urmă cu ceva timp, „la acest proiect de lege este semnatar şi deputatul de Olt, Marius Iancu. Acest proiect de înfiinţare a Băncii de Dezvoltare a României (BDR) prevede că instituţia este o entitate juridică autonomă şi independentă capabilă să încheie orice tip de contracte în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale, poate participa la achiziţii publice şi poate deţine sau înstrăina orice bunuri în acord cu obiectul său de activitate.
Banca îşi propune să sprijine domeniul antreprenoriatului şi dezvoltarea socio-economică a României prin promovarea investiţiilor şi asigurarea finanţării, derularea de servicii financiare şi de consultanţă, şi prin emiterea de titluri de valoare şi strângerea de fonduri sau de capital în scopul susţinerii acestor servicii. Instituţia va da o mai mare atenţie IMM-urilor, prin acordarea unor Ajutoare de Stat. O antenţie deosebită va fi acordată şi proiectelor naţionale de infrastructură.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here