Acasă Cultură Grigore Călin, lansare de carte – „Din inimă, pentru Centenar”

Grigore Călin, lansare de carte – „Din inimă, pentru Centenar”

144

Grigore Călin, pe lângă profesia de medic veterinar, după 1989 a lucrat în timpul liber ca redactor în presa scrisă din judeţul Olt, la cinci publicaţii: „Anotimp Magazin”, „Scurtcircuit oltean”, „Gazeta Oltului”, „Jurnalul de Olt” şi „Ţăranul”.
A scris şi publicat articole şi poezii patriotice, social-politice, filozofice, iar în ultima vreme cu tematica iubirii, creştine.
Începând cu 2012, a publicat şapte volume de poezii, toate la Editura Hoffman: „Zborul-iubiri de toamnă”, 2012; „Îngeri de visezi”, 2013; „Calător prin Galaxii”, 2014; „Luntraş al lumii de vise”, 2016; „Rob al focului interior”, 2017; „Aspirant la nemurire”, 2018; „Din inimă pentru Centenar”, 2018.
Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi este membru activ în Cenaclul Literar ,,Dumitru Caracostea” din Slatina.
În anul 2018, participând la concursurile de poezii, a câştigat două premii internaţionale şi Premiul 1 ,,George Zamfir” şi „Dropia de Aur” la Concursul Naţional de Poezie ,,Dor de dor” de la Călăraşi. În anul 1995, la Concursul Naţional de poezie „Ion Minulescu” a obtinut , Premiul Muzeului Literaturii Române.
În anul 2018, poeziile lui Grigore Călin au fost selectate în trei antologii: Antologia „Poeţii în arenă”, editura Betta, 2018-Bucureşti; Antologia „Casa mea, Románia Mare”, editura Napocanova, 2018 – Cluj; Antologia „Iubirea, eterna poveste”, editura Olimpias, 2018-Galaţi. Marţi, 20 noiembrie a.c., poetul va lansa, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, cu începere de la ora 17:00, volumul de poezii „Din inimă, pentru Centenar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.