Acasă Actualitate Legea Muntelui, susţinută de deputatul Marius Iancu

Legea Muntelui, susţinută de deputatul Marius Iancu

139

Deputatul Marius Iancu se numără printre susţinătorii Legii Muntelui, care vine în sprijinul familiilor tinere, care vor să crească animale la munte.
„Așa cum a fost prevăzut și în Programul de Guvernare, dezvoltarea zonelor de la munte este o măsură care are la bază Legea Muntelui pe care am inițiat-o alaturi de alti colegi și care a fost votată azi, în Parlament.
Am creat, astfel, cadrul legislativ pentru viitoarele proiecte care vizează dezvoltarea zonei montane a României. Guvernul va investi în dezvoltarea infrastructurii rutiere, sanitare și școlare și va acorda sprijin celor care se stabilesc sau investesc în comunitățile de la munte. Vor fi programe de creditare pentru zona montană, tinerele familii care au minim 5 animale mari vor fi scutite de impozite timp de 5 ani și 50% din acesta în urmatorii ani, iar specialiștii agricoli, medicii si profesorii vor avea prime de instalare si sprijin pentru achiziționarea de locuințe. Se va înființa Consiliul Național al a Muntelui care va asigura legătura dintre Guvern și reprezentații zonei montane pentru a pune în aplicare strategiile de dezvoltare. Toate produsele din aceste zone vor avea eticheta „produs montan” pentru că potențialul munților din România trebuie valorificat și apreciat atât la nivel național, cât și internațional.”, spune deputatul.

De asemenea, deputatul a votat recent şi Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrării condominiilor:
„S-a votat, în plenul Camerei Deputaților, Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrării condominiilor, proiect la care sunt initiator.
Prin acest act normativ reglementam o structură mai bună de conducere a asociațiilor, clarificăm si eficientizam relațiile dintre autoritățile publice si asociațiile de proprietari. Printre modificările aduse se numără obligativitatea constituirii fondului anual de reparații și a fondului de rulment, iar lucrările de reabilitare pentru imobilele cu mai multe scări se fac unitar și nu pe segmente de clădire.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.