Acasă Actualitate Jandarmii, în acţiune! De 1 Mai

Jandarmii, în acţiune! De 1 Mai

130

Jandarmii olteni au fost la datorie în perioada 28 aprilie – 01 mai a.c. Peste 1500 de jandarmi au asigurat ordinea şi liniştea publică în această perioadă. Una în care nu au lispit evenimentele antisociale.
„A fost asigurată ordinea şi liniştea publică în zonele în care au fost mari aglomerări de persoane, în proximitatea zonelor de agrement şi la manifestările cultural – artistice organizate în această perioadă, pe raza localităţilor Slatina, Balş, Scorniceşti, Bobiceşti şi Deveselu. În această perioadă au fost constatate un număr total de 27 contravenţii și au fost aplicate amenzi în cuantum de 7600 lei, după cum urmează: 16 amenzi în valoare de 5800 lei şi 3 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 amenzi în valoare de 1800 lei şi 4 avertismente pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, precum şi un avertisment pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55 din 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.”, spun jandarmii olteni printr-un comunicat de presă.

Era să fie, dar nu a fost atac terorist…
Ziua de 1 mai, când lumea sărbătoarea Ziua Muncii la Strehareţi, un bărbat, care se afla în stare de ebrietate, a fost depistat de jandarmi când conducea în mod agresiv autovehiculul,punând în pericol persoanele aflate în zonă, circulaţia maşinilor fiind oprită pe motiv că se organiza evenimentul.

„Pentru că prezenta simptomele unei persoane aflate în stare de ebrietate, la faţa locului a fost solicitat un echipaj de poliţie rutieră. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,28 mg. alcool în aerul expirat. Persoana a fost predată poliţiei rutiere în vederea continuării cercetărilor, iar jandarmii i-au aplicat oamendă în valoare de 300 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, transmit jabndarmii olteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.