Acasă Cultură „Slatina – file de istorie şi civilizaţie”, sub egida prof. dr. Gheorghe...

„Slatina – file de istorie şi civilizaţie”, sub egida prof. dr. Gheorghe Moise

436

Despre Slatina sunt multe lucruri de povestit şi, în special, de cercetat. Elevii clasei a IX-a, de la profilul socio-uman al Colegiului Naţional „Radu Greceanu”, sub atenta şi implicata coordonare a prof. dr. Gheorghe Florin Moise, vin în faţa publicului slătinean cu o lucrare-document: cartea „Slatina – file de istorie şi civilizaţie”.
Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 19 ianuarie 2018, la ora 11:00, cu o zi înainte de ziua în care Slatina împlineşte 650 de ani de atestare documentară, la Centrul Intercultural Victoria din Slatina. Primăria municipiului Slatina susţine proiectul tinerilor de la cel mai vechi liceu din Slatina.

„Cartea cuprinde informații despre trecutul istoric al Slatinei, evoluția demografică, biserici și monumente de cult, primele școli, înființarea serviciului sanitar, tipografii și publicații, apariția primelor ateliere meșteșugărești, dezvoltarea industriei locale dar și despre personalitățile care au transformat și marcat orașul nostru de-a lungul timpului.”, spune profesorul Gheorghe Moise.

Articolul precedentAnul acesta, omul de zăpadă e mai mic
Articolul următorMisterul a fost dezlegat. Zeci de mii de oameni ştiu acum ce se întâmplă la Priseaca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here