Acasă Actualitate Trofeul Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban”, câştigat de o buzoiancă

Trofeul Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban”, câştigat de o buzoiancă

105

Dora Gaitanovici este deținătoarea trofeului Festivalului de Muzică Ușoară ”Radu Șerban”, ediția a-XVIII-a. Aceasta a câştigat marele premiu în gala care a avut loc duminică, 3 septembrie, când s-a tras cortina și peste ediția a-XVIII-a a festivalului de Muzică Ușoară ”Radu Șerban” de la Caracal, o ediție care a venit cu două noutăți.
Nouatatea din acest an este aceea că participanţii au cântat cu orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă, iar a cea de-a doua noutate a constat în faptul că interpretarea unei piese din repertoruiul lui Radu Șerban a fost obligatorie.

„Cea de-a 18 ediție a Festivalului de Muzică Usoară ”Radu Șerban”a fost una total specială pentru că: este altfel, vrem să fie altfel. Festivalul se va desfășura într-o altă notă de la viitoarea ediție, va avea altă înfățișare, altă desfășurare, prin participarea acestei valoroase orchestre dirijate de Viorel Gavrilă, a grupul vocal respectiv, cu toate măsurile care se vor lua pentru a fi un eveniment adevărat, real, un eveniment care se întâmplă așa, acum în 2017, pe scenă, la modul cel mai adevărat. Mai trebuie să găsim o modalitate excepțională a concurenților care anul acesta nu cred că a fost chiar așa, dar sper să fie în anul viitor. Au fost trei-patru vârfuri, dar în rest o notă medie pentru concurenți. S-au descurat onorabil, cum spuneam și în conferința de presă, dar m-aș opri aici. Câștigătoarea este un talent de excepție recunoscută încă de la vârsta copilăriei. Pe unde a mers a câștigat. Ea este muzician deja, nu mai putem spune că este o concurentă oarecare de festival de muzică ușoară. Cunoaște pian, cântă la pian extraordinar, compune formidabil, își compune textele, are o profunzime de artist matur și cu siguranță ne vom mândri în lume cu această fată. Organizatorilor acestui eveniment pe o scară de la 1 la 10 le-aș acorda nota 9, 50 fără discuție pentru modul în care au organizat acest eveniment”, a declarat Titus Andrei, președintele juriului Festivalului de Muzică Ușoară ”Radu Șerban”

Iată palmaresul ediției, precum și melodiile compuse de Radu Șerban alese de cei care au câștigat premii:

Trofeul: Dora Gaitanovici din Buzău („Parfumul străzilor”)
Premiul I: Denisa Andreea Pârvu din Călărași ( „Primăvară, primăvară”)
Premiul II: Andreea Claudia Dumitriu din București („Strada”)
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii dintre cele compuse de Radu Șerban: Robert Feraru din București („De când mă știi”)
Premiul III: Ana Bianca Tache din București („Dacă iubești cu-adevărat”)
Mențiunea I: Theodor Pupezescu din Ghildoveni, Dâmbovița ( „Nu mă-ntreba”)
Premiul special: Ioana Berechet din Constanța („Baladă”)
Premiul de popularitate: Mădălina Cernat din Băcoi, Prahova („Cu viața nu glumi”)

Articolul precedentCătălin Rotea ia atitudine!
Articolul următorCu EUROPA sau cu AMERICA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here