Acasă Interviu „Îmi anunț, oficial, intenția de a candida pentru funcția de președinte al...

„Îmi anunț, oficial, intenția de a candida pentru funcția de președinte al Organizației PNL Scornicești!”

374
Interviu cu DANIEL TUDOR, viceprimarul orașului SCORNICEȘTI
În  urma alegerilor locale din iunie 2016, la Olt a prins contur o nouă generație de politicieni. Oameni care simt că pot face ceva pentru comunitățile de care aparțin. Un astfel de exemplu este Daniel Tudor, actualul viceprimar liberal al orașului Scornicești.
A venit în administrație pentru a schimba, în bine, viața oamenilor din orașul de pe Plapcea. Are ceea ce întâlnim cu greu la alții: entuziastm și bună credință în proiectul Scorniceștiului de mâine.
E om politic de dreapta. Liberal, așa cum mulți dintre cei care își declară apartenența la această doctrină, ar trebui să fie! Vede relansarea României, parte a unui proiect național de dreapta. Știe că nu se poate altfel…

– Cum explicați dumneavoastră faptul că Scorniceștiul este o oază de dreapta într-o mare de stânga? În nordul Oltului, sunteți excepția… Explicația?
– Într-adevăr, aici, la Scornicești, în ultimii ani, am reușit să câștigăm alegerile locale, noi reprezentanții Partidului Național Liberal. Doctrina politică, oamenii pe care i-am promovat și modul de exprimare au făcut diferența, iar oamenii au fost convinși că dreapta este soluția cea mai bună pentru ei, aici, la Scornicești. Avem oameni capabili, profesioniști și pregătiți în toate domeniile de activitate…

– Alegerile parlamentare au fost pierdute de PNL sau câștigate de PSD?
– Cred că în cazul alegerilor parlamentare se poate spune că a fost câte ceva din ambele ipoteze. Pe de o parte și noi avem vina noastră pentru acest eșec, pe de altă parte, și PSD-ul are meritul de a fi organizat o campanie foarte bună pentru ei. Rezultatul… s-a văzut la vremea respectivă!

– Care sunt principalele ținte ale dumneavoastră, ca viceprimar al orașului Scornicești? Cu ce gânduri ați venit, ce v-ați propus și ce se poate face?
– În ceea ce mă privește, am venit din zona privată, fapt pentru care am avut contact permanent cu oamenii. Mai mult, mi-am propus să fie și în continuare aproape de cetățeni, într-un contact continuu, astfel încât, împreună cu domnul primar și consilierii locali, să facem tot ce ține de noi pentru realizarea a cât mai multe lucruri benefice pentru locuitorii acestui frumos oraș.

– Mai exact? Cu ce ați început și cu ce mergeți mai departe?
– Acum suntem cu pregătirea și repartizarea bugetului pentru anul în curs, desigur, în funcție de sumele primite în ședința organizată la Consiliul Județean Olt. Pe de altă parte, avem și noi bugetul local despre care vom spune mai multe în sedința de consiliu din ultima săptămână a lunii martie 2017. În ceea ce privește investițiile, vă pot spune că am prin Ordonanța 28 avem un proiect de asfaltare, însumând aproximativ 20 de kilometri, cu șanțuri și podețe în plan. Avem încredere că vom duce la bun sfârșit acest proiect și vă mai pot spune că este pentru prima dată în istoria postdecembrisă a acestei localități când se face o lucrare atât de amplă.

– Ce alte proiecte mai aveți pentru localitatea dumneavoastră, domnule viceprimar?
– Tot în perioada următoare dorim să facem o extindere de gaze în unele localități în care este posibil acest lucru, vrem să facem studiu de fezabilitate pentru alte zone în care nu se regăsește această etapă, astfel încât să putem avea gaze în aproape toată localitatea.

– Atragerea de investitori în zonă este, practic, singura cheie prin care se pot crea locuri de muncă. Acest lucru îl spunea și domnul primar în urmă cu ceva timp. Dumneavoastră ce aveți de spus vizavi de această problemă?
– În primul rând, vă spun că problema este, într-adevăr, una extrem de delicată. Asta pentru că perspectivele, cele puțin în clipa de față, nu se anunță a fi atât de favorabile precum am vrea, iar asta o spun cu toată sinceritatea, indiferent de ce vor crede unii sau alții. Ne confuntăm și ne lovim tot mai des cu această problemă, căutăm soluții, purtăm discuții, dar până când nu vom avea și răspunsuri favorabile nu putem să facem promisiuni de dragul unor anumite interese…

– În trecut, mulți investitori căutau să vină în zona fostului PULSOR. Ce se întâmplă acum și ce mai este acolo?
– Astăzi, o parte din PULSOR este cumpărată de o societate care își desfășoară o activitate acolo, fapt pentru care, în ultima vreme, s-au făcut și angajări pe mai multe locuri bune de muncă. Cât privește cealaltă parte a PULSOR-ului, știu că înainte de a fi eu în această funcție, s-au purtat discuții cu niște investitori străini, nefinalizate deocamdată.

– E primăvară. Se face curățenie. Unde acționați, pe domeniul public, din punctul acesta de vedere?
– Într-adevăr, este perioada în care se face curățenie în urma anotimpului rece, am demarat această acțiune și noi, la Scornicești, iar primele etape s-au derulat în zona orașului, fiind îndepărtată vegetația, curățate străzile și toaletați pomii, așa cum e firesc. Desigur, nu ne oprim aici și urmează lucrări la întreținerea spațiilor verzi, capitol asupra căruia vom pune mai mult accent.

– Schimbăm domeniul și trecem într-o zonă ceva mai delicată: prea multe patimi în Consiliul Local Scornicești. Care e cauza pentru care se întâmpla astfel de lucruri și unii dintre cei investiți acolo, prin vot, se opun inițiativelor dumneavoastră?
– La începutul mandatului nostru au fost o serie de răutăți venite din partea a câtorva persoane care, într-adevăr, au încercat să bage niște bețe-n roate, atât mie cât și domnului primar. Nu știu cum au gândit, nu pot să intru în capul lor, dar cred că s-a mers pe ideea că: „dacă nu le votăm proiectele, nu fac nimic și nu îi mai votează lumea”. Mai mult, au încercat și chiar au reușit să atragă și o bună parte din ceilalți consilieri, numai că, de ceva vreme încoace, s-au mai reglat aceste probleme și neînțelegeri. Așadar, în momentul de față vă pot spune că nu mai avem acele opoziții, iar consilierii de la Scornicești au înțeles de ce sunt acolo și ce vor oamenii de la ei.

– Alegerile interne din PNL Olt vor avea loc și în cadrul PNL Scornicești. Candidați pentru o funcție?
– DA! Îmi anunț, oficial, intenția de a candida pentru funcția de președinte al Organizației PNL Scornicești!

– Ieșim dintr-o iarnă care a presupus costuri destul de mari. Cum ați trecut peste aceste luni și ce ați putut face pentru școlile din Scornicești?
– Ne-am descurcat foarte bine și pot spune că am avut o colaborare destul de bună cu directorii unităților de învățământ din Scornicești. Astfel, le-am asigurat materialul lemnos, acolo unde este cazul, unde avem gaze n-au fost probleme de întrerupere, iar condițiile au fost foarte bune pentru desfășurarea cursurilor pe timp de iarnă și nu au fost probleme.

– Ce părere aveți dumneavoastră despre cei care, brusc, așa, peste noapte, părăsesc partidul din care fac parte și se duc direct la ALDE? Mai făceau asta dacă majoritatea guvernamentală ar fi fost fără cei din Alianță?
– Vedeți dumneavoastră, fiecare face așa cum consideră de cuviință, iar nu vreau să intru foarte mult în detalii pe acest subiect. Nu, nu sunt de acord cu plecările acestea din partid, mai ales în astfel de situații în care Partidul Național Liberal a trecut printr-o perioadă grea, iar abandonul de genul acesta chiar nu-și avea rostul. Așadar, n-au făcut bine ce au făcut, dar vă sigur că nu asta ne este valoarea și că, în cel mai scurt timp, Partidul Național Liberal va reajunge acolo unde îi este locul, și anume, în fruntea scenei politice din România!

– Ce-l îndeamnă pe fostul primar al Scorniceștiului, Cătălin Davidescu, să devină cel mai mare contestatar al PNL-ului de astăzi?
– Nici pe această temă n-aș vrea să comentez foarte mult. Au fost probleme, se știu și s-au văzut, dar sper că se va ajunge la o soluție de mijloc, cu regretul că Davidescu este un liberal care promitea foarte mult, dar care a luat decizii pe care nu vreau să le mai comentez…

– Guvernarea care se pregătea să conducă în liniște timp de vreo patru ani a fost atacată, la începutul anului, de sute de mii de oameni ieșite în stradă. Cum vedeți dumneavoastră protestele începutului de an?
– Vedeți dumneavoastră, oamenii s-au săturat și nu mai suportă minciuna, așa cum se întâmpla până acum. Iar dacă au ieșit atât de mulți în stradă, înseamnă că n-au făcut-o degeaba, ci au avut un motiv întemeiat. Personal am apreciat acest lucru, cu toate că am și regretul de a nu se fi produs schimbarea dorită în urma alegerilor din 11 decembrie 2016, atunci când mulți dintre ei n-au prea fost la vot. Tocmai de aceea, deși nu vreau să condam, critic puțin această nepăsare a cetățenilor din România. Sper ca asta să fie o lecție, iar pe viitor lucrurile să stea cu totul și cu totul altfel!

– Cum colaborați cu actualul Consiliu Județean Olt și, totodată, cu actualul președinte Marius Oprescu?
– Suntem la început de drum, mai ales eu, dar sper că vom avea o colaborare foarte bună, cu toate că reprezentăm partide politice de culori diferite. Sunt convins că nu vor fi probleme, și vreau să se rețină că, indiferent de simpatiile politice, cetățeni acestei țări au avut, au și vor avea, întotdeauna, drepturi egale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.