Acasă Economic ALRO investeşte! Noi proiecte de cercetare pentru tabla tratată termic din aliaje...

ALRO investeşte! Noi proiecte de cercetare pentru tabla tratată termic din aliaje de aluminiu

540

Pe 15 septembrie, ALRO a început implementarea proiectului de finanţare „Investiţii în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare”.

Această nouă capacitate investiţională este un proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”.
Aflată întotdeauna în elita producătorilor şi prelucrătorilor de aluminiu de la nivel mondial, ALRO vizează prin această măsură achiziţionarea şi punerea în funcţiune de echipamente de cercetare şi dezvoltare. Este vorba de un echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu, cu grosimi mai mici de 20 mm, cât şi echipament pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu.

alro_iiPrin acest proiect, ALRO îşi consolidează poziţia de agent economic reprezentativ al economiei naţionale, contributor de seamă, atât la bugetul naţional, cât şi la componenta locală a bugetului municipalităţii slătinene.
Valoarea totală a proiectului depăşeşte 115 milioane de RON, din care 35,98 de milioane de RON reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Florea Sterie, manager cercetare-dezvoltare ALRO:
„Nu vreau să ne lăudăm, dar este cunoscut faptul că avem rezultate mult mai bune decât multe fabrici din lume, în special cele din Rusia!”

În sensul celor arătate mai sus, conducerea Companiei ALRO Slatina a organizat o conferinţă de presă, în care s-a vorbit despre direcţiile şi strategia ultimilor 10 ani, despre Investiţiile din departamentul de CD, despre Obiectivele generale ale acestui proiect, despre Proiectul de finanţare, precum şi despre Obiectivele specifice şi Beneficiarii proiectului. Au luat cuvântul, pe rând, ing. Marian Cilianu, director Operaţional Aluminiu Primar, dr. ing. Ioan Sava, director de calitate-tehnic-investiţii, Florea Sterie, manager cercetare-dezvoltare, Ovidiu Bălu, manager de investiţii şi reprezentantul firmei de consultanţă – Victor Caţavei – director Marketing Consult Investment.

alro_iÎn discursul său, Florea Sterie a subliniat următoarele:
„Prin acest proiect continuăm, practic, dezvoltarea cercetării, acesta fiind singurul mod prin care reuşim să avansăm cu produsele cu valoare adăugată. Vorbim aici de produse high tech ce se vor folosi în industria constructoare de maşini şi, respectiv, aero-spaţială. Nu vreau să ne lăudăm, dar este cunoscut faptul că avem rezultate mult mai bune decât multe fabrici din lume, în special cele din Rusia”.

Victor Caţavei, director Marketing Consult Investment:
„Proiectul a fost gândit în aşa fel încât toţi beneficiarii direcţi şi cei indirecţi să fie favorizaţi!”

Iată ce ne-a spus Victor Caţavei, Directorul firmei de consultanţă:
„Noi am colaborat cu ALRO pe ceea ce înseamnă atragerea de finanţare nerambursabilă, prin două proiecte de finanţare: Primul proiect a fost realizat în anul 2010, implementat în perioada  2011-2014. Cel de-al doilea proiect a fost realizat, depus şi aprobat în anul 2015.
Proiectul despre care discutăm acum este un proiect integrat, care cuprinde o gamă completă de activităţi. Practic, se porneşte de la activitatea de cercetare. În mod concret, se realizează o cercetare pe datele explicate de către domnii directori, dar această cercetare este continuată şi de către o dezvoltare, de o punere în practică a rezultatelor cercetării.
Marele plus, adus de acest proiect, este faptul că nu se realizează doar o cercetare de laborator, ci se merge pe punerea în practică a rezultatelor cercetării, pe o dezvoltarea unei noi game de produse. Toată această concepţie, tot acest proiect, a pornit de la o cerinţă a pieţei. Înainte de a se realiza această investiţie, s-a realizat, pe un termen mediu, o prospectare de piaţă, astfel încât să se identifice cu precizie nişa de piaţă, pe care ALRO se va putea poziţiona. Practic, acest proiect are, ca beneficiar  direct, însăşi compania ALRO S.A., tocmai prin prisma faptului că îi va permite să pătrundă pe un segment de piaţă prin acest proiect de cercetare-dezvoltare şi să atragă noi segmente de clienţi, cu caracteristici speciale.

Se va merge de la o producţie de masă spre  o producţie de top, astfel încât clienţii ALRO, pe de o parte, să poată fi măriţi ca număr, iar pe de altă parte, în portofoliul de clienţi, să poată fi aduse aceste companii de renume mondial pe domeniul automotive şi domeniul aeronautic, inclusiv mărcile de top din lume: Boeing, Airbus…
Aşadar, Judeţul Olt va beneficia de această investiţie prin ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităţii operatorului ALRO S.A. Mediul de afaceri va fi şi el influenţat pozitiv prin acest proiect, pentru că vor fi implicaţi şi agenţi economici, dar vor fi implicate şi IMM-urile din zona de implementare, fiind favorizaţi şi clienţii societăţii, ALRO având piaţă de desfacere pe plan mondial. Proiectul a fost gândit în aşa fel încât toţi beneficiarii direcţi şi cei indirecţi să fie favorizaţi”.

alro_iiiLa conferinţa de presă, au mai fost prezenţi şi Mircea Popa, director operaţional la divizia de prelucrat, precum şi Nicu Durău, director Resurse Umane. N-a lipsit nici sociologul Gheorghe Geantă, omul discret şi necesar ca oxigenul, prietenul presei locale şi centrale, cel care se află în amurgul unei cariere prestigioase. Felicitări, ALRO!

ZIARUL DE OLT ȘI LINIA ÎNTÂI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.